Kunst(enaars)boeken uit Vlaanderen en Nederland: Offprint London 2016

Vlaanderen en Nederland zijn in oktober eregast tijdens de Frankfurter Buchmesse 2016. Naar aanleiding daarvan nemen Mondriaan Fonds en Kunstenpunt het initiatief om kunst(enaars)boeken en hun uitgevers uit Vlaanderen en Nederland in the picture te plaatsen tijdens de belangrijkste kunstboekenbeurzen dit jaar in Europa.

Voor de kunstboekenbeurs Offprint London 2016, die georganiseerd wordt van 20 tot 22 mei in de Turbine Hall van Tate Modern, vroegen we Maaike Lauwaert (NL) en Luc Derycke (B)om een selectie te maken van twee keer 20 recente en bijzondere kunstboeken uit Vlaanderen en Nederland met werk van ondere andere Onomatopee, APE Art Paper Editions, MER. Paper Kunsthalle, Roma Publications, Valiz, GAGARIN, Knust/Extrapool, Fw:Books, KABK, Witte de With, Kunstverein Publishing, Publication Studio, Idea Books, drukkerij robstolk Amsterdam, Hexspoor, Colour and Books.

View image on Twitter
View image on Twitter

TIJDSTIP & LOCATIE

Offprint London 2016
Tate Modern Turbine Hall, 20-22 mei 2016
offprintlondon.com

OVER KUNSTENAARSBOEKEN

Dit initiatief van Mondriaan Fonds en Flanders Arts Institute, in het kader van Vlaanderen en Nederland eregast Frankfurter Buchmesse 2016, kwam tot stand met de steun van de Nederlandse Ambassade en de vertegenwoordiger van de Vlaamse Regering in Londen.

Je leest: Kunst(enaars)boeken uit Vlaanderen en Nederland: Offprint London 2016