International Association of Curators (IKT) in Brussel voor ontmoetingen met kunstscene

IKT (international association of curators of contemporary art) organiseert dit jaar zijn conferentie in Brussel van 20 tot 22 mei, voorafgegaan door een preconferentie in Vlaanderen op 19 mei en in Wallonië op 18 mei.

De conferentie bestaat uit een rijk programma met bezoeken aan instellingen en kunstencentra en ontmoetingen met actoren uit de Brusselse kunstscène.

Op zaterdag 21 mei wordt tijdens een symposium, als ode aan rijke hedendaagse dans en podiumkunstenscene in Brussel en de kruisbestuiving ervan met beeldende kunst, ingegaan op de huidige tendensen en modaliteiten van transdisciplinair cureren. Hoe kaderen we dit ‘trendy’ concept en wat zijn de mogelijke modellen of beperkingen ervan?

Op vrijdag vindt bij WIELS een afterparty plaats. Kunstenaars en kunstprofessionals zijn welkom om dan aan te sluiten bij de deelnemers van het IKT congres.

OVER IKT

IKT Congres 2016 wordt georganiseerd door de Belgische curator en lid van de raad van bestuur van IKT Emmanuel Lambion (Bn PROJECTS / Maison GREGOIRE). Kunstenpunt heeft de keuze voor Brussels als gaststad voor het congres mee gefaciliteerd.

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie, Fédération Wallonie-Bruxelles, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Visit.brussels, Kunstenpunt, Wallonie-Bruxelles International en Eeckman Art and Insurance

Je leest: International Association of Curators (IKT) in Brussel voor ontmoetingen met kunstscene