Ga met Kunstenpunt naar Reeperbahn en breid je muzikaal netwerk uit

(c) Lena Meyer

Van 19 tot 22 september 2018 presenteert het Duitse showcasefestival Reeperbahn meer dan 600 optredens op verschillende locaties rond de Hamburgse Reeperbahn. Voor komende editie zijn alvast de Belgische artiesten Tamino en Lomboy bevestigd. Kunstenpunt biedt accreditaties aan vijf professionals uit de Vlaamse muzieksector om mee op ontdekking te gaan.

Reeperbahn is het grootste club- & showcasefestival in Duitsland en ontving in 2017 naast 40.000 muziekliefhebbers ook zo’n 4.700 professionals. Overdag pakt het festival uit met tal van debatten, presentaties en netwerkmomenten. ’s Avonds biedt het een uitgebreid showcaseprogramma voor internationale bands. 

Net zoals vorige jaren is Kunstenpunt aanwezig om de Belgische showcases te ondersteunen met een Belgium Booms-campagne, i.s.m. Wallonie-Bruxelles Musiques en met ondersteuning van SABAM for Culture. Daarnaast biedt Kunstenpunt financiële ondersteuning aan Vlaamse muziekprofessionals die willen deelnemen aan de showcases, conferenties en netwerkmomenten ( met dank aan de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Duitsland).

Praktisch

Concreet kunnen we ondersteuning bieden aan maximum vijf muziekprofessionals zonder structurele subsidie, of met een structurele subsidie onder de € 200.000. Deze ondersteuning komt neer op:

  • Een accreditatie voor het Reeperbahn showcasefestival
  • Toegang tot alle conferenties

Meer informatie

Reeperbahnfestival.com