Belgium Booms pop & rock showcases op Reeperbahn Festival 2018

19-22 sep 2018
Werkbezoek
Belgium Booms pop & rock showcases op Reeperbahn Festival 2018

Faces On TV, een van de geselecteerde artiesten en kansmaker op een ANCHOR award. Foto: (c) Alexander Popelier

Van 19 tot 22 september 2018 vindt in Hamburg het Reeperbahn Festival plaats: een van Europa’s grootste club- en showcasefestivals met focus op opkomend talent. Ook Kunstenpunt is aanwezig met een Belgium Booms-campagne die de geselecteerde Belgische bands ondersteunt.

Met meer dan 70 locaties en 900 events is het een belangrijke ontmoetingsplaats voor de internationale muziekindustrie. Overdag pakt het festival uit met debatten, presentaties en netwerkmomenten. ’s Avonds kun je op zoek naar nieuw muzikaal talent. Zo’n 600 bands spelen zich in de loop van vier dagen internationaal in de kijker.

Reeperbahn 2018 was een speciale editie voor de Belgen: Faces On TV en Tamino wonnen gezamenlijk de ANCHOR Award 2018, een onderscheiding door Reeperbahn Festival om artiesten met een groot internationaal potentieel te belichten. Verder stonden ook Lomboy, Moli en Wanthanee op de affiche.

Belgium Booms

Kunstenpunt/Flanders Arts Institute ondersteunt de Belgische showcases  met een Belgium Booms-campagne, i.s.m. Wallonie-Bruxelles Musiques en met ondersteuning van SABAM for Culture. Belgium Booms wil Belgische muziekprofessionals een duwtje in de rug geven bij de ontwikkeling van hun internationale carrière, promoot Belgische artiesten op showcasefestivals, organiseert netwerkmeetings en ontwikkelt promomateriaal.

Meer informatie

reeperbahnfestival.com
belgiumbooms.be