Expo Belgische platenhoezen via archief Kunstenpunt

Cataloguscover (c) Not Another Graphic Designer

Op 25 juni opende in Fort Napoleon in Oostende de expo ‘Belgium: The Vinyl Frontier’. De expo en het gelijknamige boek vormen een eerbetoon aan de beste Belgische platenhoezen ooit.

Vier jaar geleden lokte de tentoonstelling van de legendarische Britse hoesontwerper Storm Thorgerson reeds tienduizenden bezoekers naar Fort Napoleon. Dit jaar wil Red Bull Elektropedia‘s Belgium: The Vinyl Frontier hetzelfde doen met enkel Belgische hoezen. De hoezen die in Oostende geëxposeerd worden, zijn ook gebundeld in een gelijknamig, ruim 200 pagina’s tellend boek. Daarnaast bevat het boek interviews met bekende muzikanten, ontwerpers en fotografen zoals Tom Barman, David Dewaele, Ever Meulen, Marcel Vanthilt, Mickael Karkousse, Arno, Mauro, Michel Moers, Tim Vanhamel, Ludo Mariman, Bent Van Looy, Philip Catherine, Rinus Van de Velde en Burt Blanca.

Om de selectie van platenhoezen voor de expo te bepalen, gingen de initiatiefnemers het afgelopen jaar grasduinen in het uitgebreide muziekarchief van Kunstenpunt en in de evenzeer immense collecties van onder meer de verzamelaars uit het eerste boek. Het formaat van de hoezen of de populariteit van de muzikanten was van geen tel, het moesten vooral onwaarschijnlijk straffe hoezen zijn.

De expo is nog tot 18 september elke dag geopend.

MEER INFORMATIE

vinylfrontier.be

Je leest: Expo Belgische platenhoezen via archief Kunstenpunt