Marco Fusi, Roel Heremans en Jo Caimo trekken naar residenties Digitale Cultuur

Ars Electronica Futurelab in Linz

De Vlaamse overheid heeft een overeenkomst met drie residentieplekken die werken op de snijlijn tussen kunst, cultuur, wetenschap en technologie. Kunstenaars kunnen voor deze plekken een residentietoelage aanvragen. Voor deze oproep (met deadline 15 september 2021) kon je voor de drie de plekken een aanvraag indienen. Kunstenaars Marco Fusi, Roel Heremans en Jo Caimo werden geselecteerd voor een residentie in 2022.

Muzikant Marco Fusi trekt in 2022 naar het Experimental Media and Performing Arts Center (EMPAC) in Troy (New York). EMPAC is een  programma dat makers ondersteunt en samenwerkt in het onderzoek en de productie van complex nieuw werk. 

Transdisciplinair kunstenaar Roel Heremans gaat in residentie bij het Ars Electronica Futurelab in Linz, Oostenrijk. Het Ars Electronica Futurelab is een atelier en laboratorium voor kunst en onderzoek.

Beeldend kunstenaar Jo Caimo start een samenwerking met Matadero Medialab in Madrid, een publieke werkplaats die focust op productie, onderzoek en spreiding van culturele projecten.

Na een tussentijdse evaluatie van het residentieprogramma hoopt de Vlaamse overheid in mei 2022 een volgende indiendeadline aan te kondigen.