Dit zijn de genomineerden voor de MIA’s

Angèle (c) Charlotte Abramow

Kunstenpunt en de VRT hebben de genomineerden van de Music Industry Awards 2018 bekendgemaakt. De Vlaamse muziekprofessionals bij radio, tv en geschreven pers hebben per categorie vier genomineerden geselecteerd. Het is nu aan het publiek en de muzieksector om hun favorieten te kiezen.

Voor deze twaalfde editie van de MIA’s zijn er maar liefst 35 groepen en artiesten genomineerd. Angèle en Niels Destadsbader maken het meeste kans om de grote winnaar van de avond te worden. Deze twee hebben allebei maar liefst zeven nominaties op hun naam. Tamino volgt in het rijtje met vijf nominaties. Voor Tourist LeMC wordt het ook een spannende avond. Hij kaapt vier nominaties weg. Bazart en nieuwkomers blackwave. en Whispering Sons laten zich tenslotte opmerken met elk drie nominaties.

In de categorie ‘Hit van het jaar’ nemen Lost Frequencies & Zonderling, Regi feat. Jake Reese, Niels Destadsbader en BLØF feat. Geike Arnaert het tegen elkaar op. Bekijk hier alle genomineerden.

Publiek en muzieksector brengen hun stem uit

Het publiek kan van vrijdag 30 november tot en met zondag 9 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën ‘Album’, ‘Alternative’, ‘Dance’, ‘Doorbraak’, ‘Groep’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Solo vrouw’, ‘Solo man’, ‘Urban’, ‘Vlaams populair’ en ‘Hit van het jaar’. Vanaf dit jaar beslist ook het publiek wie de MIA in de categorie ‘Album’ mee naar huis neemt. Stemmen kan via een.be/mias.

De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën ‘Artwork’, ‘Auteur/Componist’, ‘Live act’, ‘Muzikant’ en ‘Videoclip’ mee naar huis neemt.

Begin november werd al bekendgemaakt dat The Scabs tijdens de liveshow de Lifetime Achievement Award in ontvangst mogen nemen voor hun indrukwekkende muzikale carrière. Later volgt er meer nieuws over de Sector Lifetime Achievement Award.

De MIA’s worden uitgereikt op donderdag 7 februari tijdens een show op Eén, live vanuit Paleis 12 in Brussel. Stemmen kan via een.be/mias.