Buy local, ondersteuning voor Gentse beeldend kunstenaars

Samen met Gentse culturele organisaties wil Kunsthal Gent een breed publiek bereiken met de boodschap: koop lokale kunst.

Uitstel én afstel van tentoonstellingen en opdrachten betekent dat kunstenaars op grote schaal inkomsten mislopen. Samen met vele Gentse culturele organisaties wil Kunsthal Gent daarom een breed publiek bereiken met de boodschap: koop lokale kunst. Deze zomersalon biedt de kans om Gentse kunstenaars te ontdekken, maar stimuleert bezoekers ook om kunstenaars rechtstreeks te steunen door werk te kopen. Verkoop vindt plaats tussen koper en kunstenaar (of de galerij die de kunstenaar vertegenwoordigt), zonder tussenkomst van Kunsthal Gent. Zo gaat zoveel mogelijk van de opbrengst naar de kunstenaar.

Tegelijk met de tentoonstelling in Kunsthal Gent lanceert De Gentse Cultuurzomer (een initiatief van het Gents Kunstenoverleg) een online platform waarop alle werken uit het Zomersalon terug te vinden zijn. Geïnteresseerden zullen ook via deze weg een kunstwerk uit het Zomersalon kunnen kopen (in samenwerking met croxhapox.)

De tentoonstelling loopt in Kunsthal Gent vanaf 17 juli, het begin van De Gentse Cultuurzomer, en is te zien én te koop tot en met 30 augustus