re/set: deel jouw ideeën voor de heropstart in de kunsten

Deze zomer mag een deel van het kunstenveld terug aan de slag. Hoe doen we dat veilig, solidair, duurzaam en fair? Inspireer collega’s met jouw werkwijze, deel jouw ervaring, stel je vragen, of reageer op initiatieven van anderen in onze facebookgroep. Elke dinsdag verzamelen we hier enkele verhalen in een wekelijks overzicht.


WEEK 1

In deze eerste week ontdekken we al verschillende initiatieven in de muziek, podium- en beeldende kunsten die door een gewijzigd contact met hun publiek toch zichtbaar kunnen blijven. De vier projecten hieronder genereren inkomsten op een andere manier: een concertfilm ipv een optreden, thuis spelen voor een webcam ipv op een podium, een nieuw initiatief om lokale kunst te kopen, en een organisatie die postkaarten maakt om het werk (van zij die dit wensen) te laten circuleren.


De impact van Covid 19 op de kunsten

Welke gevolgen heeft de coronacrisis voor de kunstensector in Vlaanderen en Brussel? En waar kunnen kunstenaars terecht voor alle informatie over de nodige maatregelen?

De thema's van Kunstenpunt

Welke thema’s of dossiers onderzoekt en analyseert Kunstenpunt? Welke thema’s bepalen straks de toekomst van de kunsten in Vlaanderen en Brussel? Ontdek hier het overzicht.