Let me be your guide: This book like a book

Sofie Dederen (c) Still uit 'Favoriete boeken van' (c) Sander Tas

This book like a book geeft een beeld van hedendaagse makers en uitgevers van kunstenaarsboeken in Vlaanderen via reportages, gesprekken, beschrijvingen van het (historisch) landschap, snapshots en essays.

This book like a book toont reportages met kunstenaars, vormgevers en uitgevers die een inkijk geven in hoe ze werken en wat kunstenaarsboeken voor hen betekenen.

In ‘Het favoriete boek van’ verschijnt een breed spectrum van de wereld van het kunstenaarsboek met getuigenissen van kunstenaars, curatoren, uitgevers en galeristen.

Bovendien krijg je ook inzicht in het dynamische landschap van het kunstenaarsboek en zijn actoren: kunstenaars, vormgevers, uitgevers, distributeurs, werkplaatsen en hogescholen, boekhandels, kunstboekenbeurzen en kunstinstellingen.

Vlaamse kunstenaarsboeken stonden centraal op de Frankfurter Buchmesse en in Londen

In 2016 waren Vlaanderen & Nederland samen eregast op de Frankfurter Buchmesse. Ter gelegenheid daarvan werd een uitgebreid cultureel programma samengesteld met theater, dans, performance, kinder- en jeugdtheater en kunst(enaars)boeken.

Op de beurs werdt een selectie van 32 kunst(enaars)boeken uit Vlaanderen en Nederland voorgesteld die werden geselecteerd door Luc Derycke en Roos van der Lint.


DANK

‘This book like a book’ kwam tot stand met de medewerking van alle vermelde kunstenaars, uitgevers, curatoren, essayisten en andere bijdragers en met de steun van de Algemene Afvaardiging van de Vlaamse Regering in Duitsland. Dank ook aan Mondriaan Fonds voor de goede samenwerking in het kader van Frankfurter Buchmesse.

COLOFON

Reportages ‘Favoriete boeken van’: Sander Tas
Reportages ‘In gesprek met’: Lieven Segers
Design: Studio Luc Derycke
Ontwikkeling: Houtkaai/Sulfur
Productie, eindredactie en concept: Kunstenpunt


Let me be your guide

Kunstenpunt maakt je wegwijs in het Vlaamse kunstenlandschap via online gidsen en thematische sites rond hedendaagse dans, podiumkunsten voor een jong publiek, fotografie, koormuziek in de 21ste eeuw …

De thema's van Kunstenpunt

Welke thema’s of dossiers onderzoekt en analyseert Kunstenpunt? Welke thema’s bepalen straks de toekomst van de kunsten in Vlaanderen en Brussel? Ontdek hier het overzicht.