A Fair New Idea?! #2: Duurzaam internationaliseren – Twee collectieven in gesprek

Een online gesprek en gezamenlijk schrijfproject tussen twee collectieven 

De collectieven Beyond the Now (onderzoekers en curatoren) en Cross Commons Curatorial Collective (kunstenaars en curatoren) zijn actief in verschillende delen van Europa, Noord-Afrika en Zuidwest-Azië.

In het kader van A Fair New Idea! – de reeks oproepen van Kunstenpunt voor nieuwe ideeën voor de kunstwereld – gingen verschillende leden in gesprek over de betekenis van collectief en internationaal werken. Tijdens dat collectieve schrijfgesprek verkenden ze onderwerpen als de politiek van vertaling en taal, organisatorische machtsdynamiek, het overschrijden van organisatorische grenzen, en het choreograferen/effect van transnationale verbindingen ter plaatse.

Deze korte film is een bewerkte versie van dit drie uur durende gesprek. De film toont niet alleen de mogelijkheden maar ook de uitdagingen die gepaard gaan met het benaderen van internationale samenwerking als een duurzame uitwisseling.A Fair New Idea?!

We lanceerden vier open oproepen voor projectvoorstellen die bijdragen aan een sterk, eerlijk en duurzaam kunstveld. Bekijk hier de resultaten en ontwikkelingen.

A Fair New World?!

Hoe kunnen we toewerken naar een meer inclusieve, duurzame en solidaire kunstwereld?! Tijdens het A Fair New World?! traject (2020-2022) verzamelden we ideeën, praktijken en instrumenten die mogelijke oplossingen bieden.