Word lid van een nieuw kunstcollectief in Ieper

Call
Stad Ieper / Collectief K

Wat?

Vanaf de zomer van 2022 kunnen kunstenaars op basis van een project een studio huren bij de Stad Ieper: Satelliet K bevindt zich in de Rijselstraat 40. Er zijn 10 ateliers en een polyvalente ruimte met etalage op de benedenverdieping.

Het is onze ambitie om met de kunstenaars die er een studio huren en gelijkgezinden een boeiende werking op te zetten rond kunst, kunstbeoefening en kunstreflectie.

We zijn daarom op zoek naar kunstenaars en mensen met een sterke interesse in beeldende kunst, architectuur, design,… om mee vorm te geven aan dit project. We zoeken daarbij zowel naar mensen die inhoudelijk willen meewerken als mensen die zeer hands-on zijn.

Met het collectief willen we onder meer gespreksavonden, artist-talks, atelierbezoek, uitwisseling ervaringen, workshops, tentoonstellingen,… organiseren.

Voor wie?

  • Je bent een jonge en ervaren creatieveling met sterke interesse in beeldende kunst, architectuur, design, performance en muziek.
  • Je bent in staat om 1 á 2 maal per maand naar Ieper, West-Vlaanderen te komen.
  • Je kan en wil je expertise en netwerk inzetten om andere kunstenaars te ondersteunen.

Hoe deelnemen?

Stuur de volgende documenten door vóór 06-01-2023 naar collectiefK@gmail.com:

  • motivatiebrief (max 1A4)
  • indien mogelijk portfolio
  • cv

Selectieproces:

Het selectieproces gebeurt door leden uit de hedendaagse kunstsector, de Schepen van cultuur Ieper, de cultuurfunctionaris Ieper, een aantal leden van KOR (Commissie Kunst in de Openbare Ruimte), en de conservator van het Flanders fields museum, het Yper museum en het Merghelynck museum.