Werk je binnen het jeugdtheater en wil je samenwerken met Zuid-Afrikaanse kunstenaars?

Festival
ASSITEJ

ASSITEJ verenigt theaters, organisaties en personen over de hele wereld die theater maken voor kinderen en jongeren. De Belgische en de Zuid-Afrikaanse afdelingen willen kunstenaars uit beide regio’s samenbrengen om kennis en ervaringen te delen en samen te werken.

Wat?

Dit project brengt Zuid-Afrikaanse en Belgische (Vlaamse en/of Franstalige) podiumkunstenaars met vernieuwende ideeën samen. Je ontdekt elkaars realiteit en onderzoekt nieuwe vormen van theater voor jong publiek.

Het is niet de bedoeling dat er een volledig theaterproject mee wordt gerealiseerd; wel om elkaars context en werk te leren kennen, samen een artistiek onderzoek te voeren en eventueel op zoek te gaan naar (co)producenten en een projectaanvraag voor te bereiden.

In onderling overleg bepalen jullie zelf de inhoud, timing en budgettering* (ten laatste tot oktober en max. €9000). ASSITEJ voorziet enkele feedbackmomenten om je te helpen het werk te ontwikkelen. 

Dit onderzoek zal worden gedeeld op het festival Cradle of Creativity, dat eind augustus 2023 in Johannesburg (Zuid-Afrika) plaatsvindt.

Hoe deelnemen?

Stel je ten laatste op 8 juli 2022 kandidaat via dit formulier

ASSITEJ Zuid-Afrika selecteert de 2 deelnemende Vlaamse en Franstalige kandidaten, en koppelt die aan 1 à 2 Zuid-Afrikaanse collega’s.

Elk collectief (van max. 3 makers) krijgt een budget van €9000 ter beschikking. Dit bedrag is bedoeld als ‘seed money’, een startbudget voor een gezamenlijk internationaal artistiek onderzoek tussen augustus en oktober 2022.

Meer informatie

assitej.be
assitej.org.za