Volg een Masterclass theater bij Vincent Rietveld/De Warme Winkel

Call
Theater Malpertuis

Sinds 2016 organiseert Theater Malpertuis postacademische leerinitiatieven voor theaterkunstenaars. Bedoeling is een blijvende leeromgeving te creëren, een plek van reflectie en ontmoeting waarbij alle disciplines aan bod komen: acteren, regisseren, schrijven.

In mei 2023 zal Vincent Rietveld, kernlid van De Warme Winkel, met acht deelnemers werken volgens het vintage Warme Winkelrecept: inlezen, acts maken, thema zoeken, tegen het canvas van het heden smijten, improviseren, monteren, bijvijlen enz…

Praktisch

De masterclass gaat door in Theater Malpertuis (Stationstraat 25, 8700 Tielt) van dinsdag 9 mei tot en met vrijdag 12 mei 2023 en van maandag 22 mei tot en met donderdag 25 mei 2023. Er wordt voor overnachting en maaltijden gezorgd voor alle deelnemers. Vervoerskosten (openbaar vervoer 2e klasse) worden terugbetaald.

Deelnemen

Wil je graag deelnemen aan deze masterclass? Schrijf je dan in ten laatste op donderdag 30 maart 2023 door een e-mail te sturen naar julie@malpertuis.be met een beknopt cv, een portretfoto en een korte motivatie (max. halve A4) waarom je graag wil deelnemen.

Je komt in aanmerking wanneer je als acteur en/of maker in de praktijk staat, niet jonger bent dan 18 jaar en niet ouder dan 30 jaar. Geselecteerde deelnemers krijgen begin april een bevestiging en meer informatie.

Niet-geselecteerde kandidaten worden per mail op de hoogte gebracht.

Over De Warme Winkel

De Warme Winkel is een klein bedrijf maar een groot gezelschap. Een gezelschap met een breed palet aan uitingsvormen en werkwijzen, gebonden door een mentaliteit. Die mentaliteit bestaat uit liefde voor geschiedenis en literatuur en plezier in het spel. Die zoekt waar het schuurt en achter welke uitgekauwde hoek nog originele vergezichten liggen. Ze leggen de lat graag hoog en gaan bewust op zoek naar het gevaar. Want in de brokstukken van hun gevecht wordt schoonheid, ontroering en diepgang gevonden.

De Warme Winkel bedient zich van alle mogelijke theatrale middelen, speelstijlen, esthetieken en symbolieken.

Daarbij is niets heilig en wordt weinig geschuwd.

Over Vincent Rietveld

Vincent Rietveld (1977) is geboren en getogen in Driebergen (NL). Via een studie international business administration kwam hij op de toneelacademie Maastricht terecht waar hij in 2002 afstudeerde. Hij speelde, schreef en regisseerde links en rechts bij andere gezelschappen, speelde sporadisch voor film en televisie, geeft af en toe les, maar hij werkt met name bij theatergroep De Warme Winkel, waar hij al sinds de oprichting in 2002 (mede)leiding aan geeft. Momenteel tourt hij met zijn voorstelling: ‘Vincent Rietveld gaat voor de Louis d’Or’.

Meer informatie

malpertuis.be