Verbind erfgoed met hedendaagse podiumkunsten op het nieuwe Reiefestival in Brugge

Festival
Brugge Plus / Concertgebouw / KAAP

Het Reiefestival in Brugge is een nieuw meerdaags kunstenfestival dat erfgoed verbindt met hedendaagse podiumkunsten. Het festival vindt plaats in augustus 2023 op verschillende openluchtlocaties op en rond de reien en focust op nieuwe creaties.

Elke editie wordt met een thema gewerkt. ‘Geloof’ is het thema voor 2023. Geloof verwijst hier niet alleen naar de verschillende wereldreligies, maar evengoed naar persoonlijke vormen van geloof en overtuiging. En naar vormen van bijgeloof die diep geworteld zitten in onze dagelijks leven. Het bevat de spirituele ervaring die dagelijkse werkelijkheid en bewustzijn achter zich laat, of oplost in een groter geheel. Wat is de rol van geloof vandaag en verschilt deze van het, verre of recente, verleden? Waar houdt geloof op en wordt het een onwrikbare waarheid?

Er is een inspiratiebox door Brugse erfgoedorganisaties samengesteld, waar het thema verder wordt uitgelegd.

Het programma van het festival komt tot stand na een open oproep, die zich richt tot professionele kunstenaars en makers. Interesse? Een voorstel indienen kan tot 30 november 2021.

Het Reiefestival is een initiatief van Brugge Plus, in samenwerking met Concertgebouw Brugge en KAAP, met de steun van Stad Brugge.

Alle info en een voorstel indienen

reiefestival.be