Stel je kandidaat voor de Prijs van de Fondation Marie-Louise JACQUES

Prijs
Fondation Marie-Louise JACQUES

Sinds 2001 organiseert en reikt de Marie Louise JACQUES Stichting (Stichting tot Bevordering van de Hedendaagse Belgische Beeldhouwkunst) jaarlijks een beeldhouwprijs uit.

Voor wie?

De Prijs van € 10.000,00 wordt toegekend aan een beeldhouwer(ster) van Belgische nationaliteit of die ten minste gedurende één jaar in België woont, én die minstens 35 jaar oud is op de datum van verzending van de kandidatuur.

De Stichting verstaat onder beeldhouwkunst: elke creatie die de drie dimensies uitdrukt en gebruik maakt van verschillende technieken, alle materialen of alle combinaties.

Hoe deelnemen?

Voor de toekenning van de Stichtingsprijs 2022 moet elke kandidatuur bestaan uit een dossier met:

  • een curriculum vitae van de kunstenaar,
  • contactgegevens: e-mail, adres en telefoon,
  • foto’s van ten minste 5 werken,
  • een beschrijving van de algemene aanpak van de kunstenaar en van zijn/haar/hun werken. Dit op maximum twee A4 pagina’s. Een vertaling in het Frans is gewenst.
  • kopie van de identiteitskaart,
  • voor niet-Belgen: bewijs van verblijf in België van minstens één jaar op het ogenblik van het indienen van de kandidatuur

Stuur je kandidatuur het liefst per e-mail met een bijgevoegd PDF (max 10 Mb) naar jury@fmlj.be, maar een papieren dossier wordt ook aanvaardt. Stuur dit naar het secretariaat van de Stichting Marie-Louise JACQUES, ter attentie van Mevrouw Valériane Vancraeynest avenue Albert 1 er , 234 in 1332 Genval

Alle aanvragen moeten uiterlijk ontvangen zijn op 31 augustus 2022.

De Prijs wordt toegekend door een jury van kunstenaars(nares) en andere personaliteiten van de kunstwereld, samengesteld volgens de statuten van de Marie-Louise Jacques Stichting en volgens het reglement van de Prijs.

Meer info en reglement

fmlj.be