Stel je kandidaat voor de collageprijs van de Stichting Andrée en Pierre Arty 

Prijs
Stichting Andrée en Pierre Arty 

Wat?

De Stichting Andrée en Pierre Arty organiseert in 2022 de derde editie van haar Collage-prijs. Met deze wedstrijd wil de stichting de collage-kunst onder de aandacht brengen en actuele kunstenaars die actief zijn op het terrein van de collages steunen.

De prijs werd in het leven geroepen als eerbetoon aan de kunstenares Andrée Arty en wordt elke drie jaar uitgereikt. De eerste prijs ter waarde van 7.500 euro is te besteden aan de productie en uitgave van een catalogus van het (collage)-werk van de winnaar.

De tweede en derde laureaat worden beloond met een waardebon van resp. 2.500 en 1.500 euro om in samenwerking met de Stichting Andrée en Pierre Arty hun werk te laten inkaderen.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden in november 2022. Ter gelegenheid van de prijsuitreiking zal een tentoonstelling worden georganiseerd, met werk van de winnaars, de genomineerden en Andrée Arty.

Voor wie?

Kandidaten die in de periode van 15 mei 2019 tot 15 mei 2022 regelmatig collages hebben gecreëerd, kunnen zich inschrijven via onderstaand formulier voor 31 juli 2022. De deelnemende werken kunnen ingeleverd worden tussen 22 en 31 augustus 2022.

Hoe deelnemen?

Geïnteresseerden kunnen inschrijven via dit formulier (2022_Inschrijvingsformulier_collage_prijs_arty.docx).

Download hier het reglement van de wedstrijd.

De jury, samengesteld uit Serge Servillòn, directeur van het Felix De Boeck museum, Lut Maris van de kunstgalerij De Mijlpaal in Knokke en Heusden-Zolder, Emelyne Duval, winnares van de eerste editie en kunstrecensent Yves de Vresse, beoordeelt de ingezonden werken. In de loop van de maand november worden de laureaten bekendgemaakt.

Meer informatie

Voor meer informatie over de procedure, de wijze van aanmelden en het reglement: fondationarty.com