Stel je kandidaad voor de Ronse Drawing Prize, de 52e Grote Prijs Actuele Tekenkunst

Oproep
CC De Ververij (Ronse)

Wat?

Dit jaar vindt de 52ste editie van de ‘Ronse Drawing Prize’ plaats. Deze prijs heeft sinds jaar en dag een sterke artistieke uitstraling in de Vlaamse beeldende kunstwereld bij jonge en ervaren kunstenaars, curatoren, kunsthogescholen, cultuurcentra en galerijen.

Begin jaren ’80 werd door het toenmalig bestuur op vraag van de jury beslist om de wedstrijd exclusief te richten op autonome tekenkunst. Deze specialisatie bleek een goeie artistieke keuze te zijn. De wedstrijd is de enige in zijn soort in België en verder. De jury, die altijd op zoek is naar authenticiteit en vernieuwing, heeft een neus voor aanstormend talent. Zo won in 1992 de toen nog onbekende maar nu internationaal gerenommeerde kunstenaar Michaël Borremans de Eerste Prijs!

De jury voor deze unieke wedstrijd bestaat uit bekende figuren uit het landschap van de hedendaagse beeldende kunst met Anne-Mie Van Kerckhoven, Pjeroo Roobjee, Rinus Van De Velde, Philippe Van Cauteren en Mark Manders. Zij zullen op 24 november 2020 de laureaten aanduiden evenals de geselecteerden.

Hoe deelnemen?

Geïnteresseerden kunnen – mits voorafgaande online inschrijving – max. 3 werken binnenbrengen in CC De Ververij, Wolvestraat 37 te Ronse op vrijdag 20 november, zaterdag 21 november of zondag 22 november, telkens tussen 14 en 18 u. Bij afgifte krijgt men een ontvangstbewijs. De werken worden voor 750€/werk verzekerd tegen mogelijke schade.

De door de jury weerhouden werken zullen tentoongesteld worden in de tentoonstellingsruimte van CC De Ververij, Wolvestraat 37 te Ronse, van zaterdag 5 december 2020 tot en met zondag 10 januari 2021.

De bekendmaking van de laureaten gebeurt tijdens de vernissage van de tentoonstelling op vrijdag 4 december 2020 van 20 tot 22.30 u. Alle deelnemers krijgen een uitnodiging voor de vernissage. De geselecteerden worden schriftelijk verwittigd.

Meer info

ronse.be