Residentieruimte voor participatieve podiumkunstenaars

Residentie
Cas-co

Binnen de 30CC-RUIMTE in Cas-Co zijn de residenties vooral gericht op experiment. Letterlijk en figuurlijk. 

We ondersteunen zoekende makers bij het vormgeven van hun individuele parcours. We zijn een gastvrij huis en een ideale broedplaats voor residenten in theater, performance en alle hybride vormen. De ideale plek om in alle rust en met de nodige omkadering te repeteren, te schrappen en opnieuw te beginnen. 

Bijzondere aandacht gaat naar participatieve kunstpraktijken en artistiek onderzoek waarin kunstenaars samen met burgers op zoek gaan naar de juiste vorm om alternatieve stemmen en interpretaties te laten weerklinken.

Wat?

In de 30CC-RUIMTE bieden we langere residentieperiodes van 1 tot 2 maanden die afsluiten met een try-outmoment of het zichtbaar maken van het proces of het onderzoek via een medium naar keuze. Hierbij ligt de focus eerder op experiment en innovatie dan op het resultaat. 

Residenten kunnen rekenen op 

  • gebruik van de podiumkunstenruimte van 180 m²
  • coaching en feedback,
  • deelname aan het inhoudelijk programma van Cas-Co waar artistiek onderzoek, ontwikkeling, ontmoeting en creatie centraal staan. Het programma bestaat uit studio visits, talks en master classes. 
  • de gedeelde ruimtes: projectruimte, proefopstellingsruimte, fotolabo en zeefdruklabo.
  • gratis toegang tot de podiumvoorstellingen van 30CC, M Leuven, het dansprogramma van STUK en het extra muros programma van Cas-co met o.a. tentoonstellingsbezoeken, studio visits, …

Wij zoeken 4 aparte residenten tussen mei 2021 tot februari 2022.

Hoe deelnemen?

Kandidaten bezorgen een CV, portofolio en gemotiveerde aanvraag via deze link.

Een selectiecommissie, bestaande uit leden uit de professionele (podium)kunstensector en Demos kenniscentrum voor participatie en democratie, beoordeelt de aanvragen op basis van het ingediende dossier.

Meer informatie

30cc.be