Podiumkunstenaar met een fysieke handicap? Deel je ervaring

Call
Elise Gérin (VUB) / Kunstenpunt

Elise Gérin, masterstudent Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel, voert in samenwerking met Kunstenpunt onderzoek naar de ervaringen van podiumkunstenaars met een fysieke handicap actief in Vlaanderen en Brussel.
Lees hieronder haar oproep.

Hoe?

Via een interview peil ik naar jouw ervaringen en visie als kunstenaar en persoon met een fysieke handicap binnen de podiumkunstensector. Bedoeling is om meer inzicht te krijgen in jouw artistieke praktijk, alsook in de eventuele drempels die je daarbij ervaart op zowel maatschappelijk en artistiek als juridisch en financieel vlak.

Aangezien het om persoonlijke verhalen gaat, beschouw ik deze interviews als een gesprek waarbij de focus ligt op wat jij belangrijk acht en wilt vertellen. Dit gebruik ik als leidraad om het gesprek vorm te geven. 

Het gesprek zal ongeveer anderhalf uur duren. Zowel de plaats (online of fysiek) als het tijdstip kan vrij door jou gekozen worden.

Vertrouwelijkheid

Ik maak gebruik van een audio-opname tijdens het interview. Uiteraard verzeker ik te allen tijde volledige anonimiteitenvertrouwelijkheid. Deelname blijft ook gedurende het hele onderzoek vrijwillig en vrijblijvend. Je kan op elk moment het interview stoppen.

Interesse en / of graag wat extra info?

Neem gerust contact op via elise.marie.e.gerin@vub.be of tijdens kantooruren met Nikol Wellens van Kunstenpunt op het nummer +32 472 33 02 63. Nadien contacteer ik jou persoonlijk en bekijken we samen of een interview mogelijk is.

Ik dank je alvast voor het vertrouwen en hopelijk tot binnenkort!

Elise Gérin

Vrije Universiteit Brussel

ps. Denk je aan iemand? Stuur deze oproep dan zeker door.