Presenteer jouw geluidskunstwerk tijdens De Week van de Klank

Festival
De Week van de Klank / La Semaine du Son

Wat?

Sinds januari 2011 stelt de Week van de Klank van Brussel elk jaar een reeks evenementen voor die draaien rond klank en geluid. Het doel is het publiek een betere kennis van geluid bij te brengen en alle betrokkenen in de maatschappij te doen inzien hoe belangrijk een geluidsomgeving is.

De activiteiten; lezingen, workshops, concerten, performances, klankinstallaties, geluidswandelingen, filmvoorstellingen,… richten zich tot een ruim publiek en kennen een opvoedend en ludiek karakter. Het participatieve aspect is een prioriteit en mikt op de deelname van zoveel mogelijk mensen. De toegang tot alle activiteiten is gratis.

De volgende editie van Week van de Klank zal plaatsvinden van 30 januari tot 5 februari 2023 in Brussel, en van 6 tot 12 februari 2023 in Vlaanderen en Wallonië. De organisatie is op zoek naar geluidsinstallaties, workshops of klankervaringen, die passen binnen het thema voor 2023: “de stem”.

Denk aan stem als (het oudste) muziekinstrument, een menselijke expressievorm, maar ook aan stem(men) in de figuurlijke zin van het woord. Laat je verbeelding vooral vrij om het thema op een originele manier te interpreteren!

Hoe deelnemen?

Ben jij bezig met een project dat je graag tot bij een publiek zou brengen? Kan jij mensen uitdagen met een verrassende workshop rond klank en stem? Zin om een intrigerende klankervaring te delen?

Stuur jouw project of evenement in via dit formulier vóór 1 september.

De geselecteerde projecten zullen eind september worden bekendgemaakt.

Meer informatie

deweekvandeklank.be