Pitch je podiumproject tijdens Plat(e)form(e) op Kunstenfestivaldesarts

Pitch
Kunstenpunt, Wallonie-Bruxelles Théâtre Danse en Kunstenfestivaldesarts

Heb je een creatie gepland voor het seizoen 2024-2025 en ben je nog op zoek naar coproducenten en/of (inter)nationale speelplekken? Pitch je project voor een groep (inter)nationale professionals tijdens Plat(e)form(e).

Wat is Plat(e)form(e)?

Plat(e)Form(e) is een jaarlijks programma gericht op internationale programmatoren tijdens Kunstenfestivaldesarts, georganiseerd door Kunstenpunt i.s.m. Wallonie-Bruxelles Théâtre Danse (WBTD). Op 13 en 14 mei biedt het een plek waar lokale kunstenaars en gezelschappen elkaar kunnen ontmoeten en ideeën kunnen uitwisselen, om zo samenwerkingsverbanden en netwerkkansen te bevorderen.

Voor wie?

Het programma richt zich op podiumkunstenaars en gezelschappen uit Vlaanderen, Brussel of Wallonië, waarvan 8 à 10 geselecteerden de kans krijgen om hun work-in-progress te pitchen aan internationale programmatoren. 

Elke deelnemer zonder vast contract of structurele subsidies ontvangt een vergoeding van €250 voor hun pitch.

Wat wordt er verwacht?

De geselecteerde artiesten en gezelschappen krijgen (max.) 30 min. om hun (lopende) creatie te pitchen aan een professioneel publiek. De vorm van de presentatie (max. 20 min.) is vrij* te kiezen (op podium, projectie, vorm van interview…) en wordt gevolgd door een Q&A (max. 10 min.). Het is mogelijk om beelden en korte video’s te presenteren, bij presentaties op het podium is er minimale technische steun. 

Elk project moet begeleid worden door een producent, een productiehuis of -platform, of een coproducent of partnerorganisatie van de toekomstige creatie. De voorkeurstaal van de presentatie is Engels (als presenteren in het Engels moeilijk voor je is, laat het ons dan weten). 

*Kunstenpunt en WBTD zorgen voor ondersteuning om je pitch/presentatievorm voor te bereiden.

Hoe deelnemen?

Lees hier alles over de jury, de selectie en de deelnamecriteria.

Upload je dossier hier vóór 29 maart 2024 om 23.59 uur CET. 

We laten je ten laatste 5 april 2024 weten of je geselecteerd bent.  

Meer info?

Plat(e)form(e) is een initiatief van Wallonie-Bruxelles Théâtre Danse, Kunstenpunt en Kunstenfestivaldesarts.