Oproep: neem deel aan de werkgroep Kunstenaars met beperkingen

Opleiding
NICC

In de loop der jaren heeft NICC uitwisselingsplatforms, werkgroepen, gecreëerd waar individuele kunstenaars kunnen samenkomen om van elkaar te leren en waaruit synergie, samenwerkingen en discoursen kunnen ontstaan. Doe mee met een nieuwe NICC werkgroep “kunstenaars met beperkingen” met Tess Van Deynse.

Tess Van Deynse is een kunstenaar met autisme en een standaard IQ die werkt met verschillende media – tekeningen, foto’s, schrijven, gesproken woord, enz. Tess moet vele hindernissen overwinnen om binnen het status quo van het kunstparcours voor een professionele kunstenaar te passen. Samen met Tess streven we ernaar kunstenaars met verschillende beperkingen te bereiken en hen te verenigen om sterker samen te staan en nieuwe vormen van interactie te creëren om te kunnen werken in dezelfde kunstparcours zoals elke andere kunstenaar.

We organiseren twee werksessies in het Nederlands:

  • maandag 6 mei 2024 van 10u tot 12u: mapping van de noden van de kunstenaars met beperkingen
  • maandag 3 juni 2024 van 10u tot 12u: adviestekst voor beleidsmakers formuleren

Adres:

Ravensteingalerij 38, 1000 Brussel.
Online-deelname is ook mogelijk via deze link: meet.google.com/csd-swdk-inr.

Luister naar Tess’s volledige voorstel en visie voor de nieuwe werkgroep: https://youtu.be/6xnudQnB4vw

Geïnteresseerd?

Registreer via deze formulier: https://forms.gle/MR6QMaFXFt6UCpDh8.

Een eerlijke vergoeding heeft voor ons prioriteit. We bieden een vrijwilligersvergoeding (€40) voor je tijd en inzet, als je niet deelneemt in het kader van betaald werk.