Open Call Nightwatch 2023: museum take-over in het FOMU van, voor en door jong talent!

Call
FOMU Antwerpen

Wat?

Ook in 2023 organiseert het FOMU samen met een team van young entrepreneurs Nightwatch. Ben jij tussen de 16 en 27 jaar jong en bezig met kunst / expressie? Schrijf je dan in voor Nightwatch museum take over! Alle disciplines zijn toegestaan, van beeld, media, fotografie, woord tot make-up, architectuur, performance, video etc

Nightwatch is een coaching traject, talent showcase en museum take-over van, voor en door jong talent. Een vijftiental jonge kunstenaars tussen de 16 en 27 jaar krijgen de unieke kans om te genieten van een intensieve coaching waarin ze zich verder ontplooien en toewerken naar een nocturne in het FOMU. De organisatie van Nightwatch is in handen van een ploeg Young Entrepreneurs. Het project wordt in 2023 van A tot Z uitgewerkt door een 4-koppig team: Céline, Bogenna, Sonia en Brecht. Met het Nightwatch Young Entrepreneurs programma wil het FOMU experimenteren met nieuwe manieren van samenwerken en co-creëren.

Ben je tussen de 16 en 27 jaar en bezig met enige vorm van artistieke of creatieve expressie? Nightwatch nodigt je uit om een bestaand werk in te sturen dat aansluit bij het thema EGO.

Schrijf je hier in!

THEMA: EGO

Dit jaar staat Nightwatch in het teken van het thema EGO. EGO heeft veel verschillende definities, interpretaties en lagen. We zijn op zoek naar werk dat draait rond dit thema.

Selectieproces

We selecteren 10-15 jonge kunstenaars tussen 16 en 27 jaar die de unieke kans krijgen om toe te werken naar een nocturne in het FOMU – Fotomuseum Antwerpen. Aanvullend krijg je een traject aangeboden met workshops die jou helpen bij je artistieke professionaliseren.

Belangrijke data

  • Deadline Open oproep: 08.01.2023
  • Aankondiging geselecteerde artiesten: 20.01.2023
  • Kick-off: 21.01.2023 in FOMU Antwerpen
  • Nightwatch nocturne: 31.03.2023 in FOMU Antwerpen
  • Meer informatie over de open call en de Engelse versie hier