Open call: kunstenaars met kinderen

Call
Kunstenpunt

Moeder met kind (c) Sofie Van den Bril

De kunstwereld is niet afgestemd op kunstenaars die ook zorg voor kinderen verlenen. Uit gesprekken met deze doelgroep blijkt dat er nood is aan beter peer-to-peer contact: een groep van kunstenaars met kinderen, waar kennis en tools worden gedeeld om elkaar verder te helpen, en om duidelijke noden en adviezen naar de sector te communiceren.

Kunstenpunt wil graag ruimte aan geven en helpen om zo’n groep tot stand te laten komen. Via deze open call willen we geïnteresseerden uitnodigen om zich op verschillende manieren voor dit project te engageren. Wij stellen volgende manieren voor:

  1. Je kan opgenomen worden in een mailinggroep om verslagen en updates van de meetings krijgen en/of een Whatsapp-groep om meer informele, directe informatie en ervaringen te delen (bv. een positieve ervaring op een residentie). 
  1. Je maakt deel uit van een stuurgroep van personen die interesse hebben om dieper in te gaan op dit onderwerp, om periodiek samen te komen om de pijnpunten in de sector uit te spitten en good practices uit te denken. Deze gesprekken worden uitgeschreven in verslagen, adviezen en informatie die we in een tweede stap met de bredere sector kunnen delen. Je wordt voor elke meeting uitgenodigd en kan dan zelf bepalen (afhankelijk van de specifieke thema’s) of je je hiervoor wil inschrijven. Elke meeting is beperkt tot een maximum van 15 deelnemers (op basis van wie zich eerst inschrijft) om gesprekken, ideeën en verdiepingen voldoende ruimte te geven. 

De eerste samenkomst zal plaatsvinden op 30 november tussen 13-16u in de kantoren van Kunstenpunt (Ravensteingalerij 38 in Brussel). In deze eerste samenkomst zullen we een mapping maken van de pijnpunten en op basis daarvan de onderwerpen voor de komende meetings bepalen. Voor iedere meeting voorzien we per persoon een vergoeding via het principe van sliding scale *: 100-150-200€ excl. BTW. We voorzien een mogelijkheid voor kinderopvang op de momenten dat de meetings plaatsvinden. 


Deze open call zou oorspronkelijk lopen tot eind november, maar vanwege een overweldigende respons zijn we genoodzaakt zijn om eerder dan gepland een punt te zetten achter de inschrijvingsperiode. Deze onverwachte respons getuigt van een opmerkelijke interesse en onderstreept de relevantie van het initiatief in kwestie.

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van dit thema? Contacteer nixie@kunsten.be.

Meer informatie?

* Via ‘sliding scale’ geven we jou de optie om jouw verloning te kiezen. We vragen om hierbij rekening te houden met je huidig inkomen en sociaal-economische status. Zit je financieel veilig? Overweeg dan om een lagere vergoeding te kiezen. Op deze manier is het voor ons mogelijk om mensen die in een financieel moeilijke situatie zitten een hogere vergoeding te geven.