Vrouwelijke maker van muziektheater? Ontmoet internationale programmatoren op All Arias

Call
Kunstenpunt, Opera Ballet Vlaanderen, DE SINGEL, Muziektheater Transparant, Concertgebouw Brugge, LOD

Van 21 april tot 6 mei 2023 presenteren Opera Ballet Vlaanderen, DE SINGEL, Muziektheater Transparant, Concertgebouw Brugge en LOD de eerste editie van All Arias, de nieuwe biënnale voor muziektheater in Antwerpen, Gent en Brugge.

Aangezien vrouwelijkheid een terugkerend thema is van veel van de producties, willen de partners iets betekenen voor nieuwe vrouwelijke makers van muziektheater.

In kader hiervan organiseren All Arias en Kunstenpunt op 27 april een ontmoetingsmoment tussen nieuwe vrouwelijke makers van muziektheater en internationale programmatoren en producenten van muziektheater. De organisatoren van All Arias dragen enkele makers voor vanuit hun eigen werking en daarnaast stellen wij twee plaatsen beschikbaar via deze open call.

Voor wie? 

Nieuwe, opkomende en ervaren vrouwelijke* componisten, performers, scenaristen, en andere makers van muziektheater die klaar zijn om hun werking te internationaliseren en uit te breiden.

Met vrouwelijke* bedoelen we iedereen die zich als vrouw of non-binaire identificeert.

Wat houdt het in?

Wij matchen jou met enkele programmatoren om je producties, projecten en artistieke praktijk in detail te bespreken, om op die manier verbinding, uitwisseling en samenwerking te stimuleren.

Wat moet je doen?

Stuur een mail naar ward@kunsten.be met als onderwerp Inzending Open Call All Arias.

In de mail verwachten wij: 

  • een korte bio en/of artistieke CV
  • een korte uiteenzetting van het project/de projecten waaraan je nu bezig bent 
  • beeldmateriaal van het huidig of een vorig project. Dit moet geen muziektheater zijn, maar wel een gerelateerde discipline.

Indienen kan tot en met 10 april.

Waar houden wij rekening mee?

Bij de selectie proberen wij vooral delen van de sector te belichten die nog niet in de selectie van de partners zitten. Daarnaast focussen we op makers die klaar zijn om een stap richting internationalisering te zetten. Ervaring in muziektheater is goed, maar niet vereist, ervaring als maker in een gerelateerde discipline wel. (v.b. klassieke muziek, theater, …)

Wie beoordeelt de open call?

Twee personen van Kunstenpunt en een externe maker of curator.

Wanneer hoor je iets van ons?

12 april hoor je of je mee wordt genomen in het programma. 

Vragen?

Contacteer ward@kunsten.be