Neem deel aan de Grote Prijs Sociale Fotografie

Prijs
Linx+

Linx+ organiseert dit jaar de 7de editie van Grote Prijs Sociale Fotografie.
Stuur voor 1 juni 2024 een reeks van tien foto’s in en mogelijks ben je deel van een zevenkoppig kransje laureaten. Hieruit wordt ook een winnaar of publieksfavoriet geselecteerd.
De beelden van iedere laureaat worden tijdens de Gentse Feesten vertoond tijdens een expo in Ons Huis op de Vrijdagmarkt. Bij de opening op 18 juli maken we de winnaar gekend. De beelden van de laureaten verschijnen ook in RAUW, het magazine voor sociale fotografie. 

Wat?

Iedere fotograaf stuurt een reeks in van maximaal tien foto’s. Om in aanmerking te komen moeten de beelden onder de noemer ‘sociale fotografie’ geplaatst kunnen worden.

Daarmee bedoelen ze dat de reeks onderzoek doet naar alle mogelijke gedragingen, samenlevingsvormen, expressies en subculturen, binnen westerse maar ook andere samenlevingen. Mens en menselijke interactie nemen dus een erg centrale plek in, alsook de manier waarop verbinding vorm krijgt.

Wat kan je winnen?

Een professionele jury kiest uit zeven laureaten een winnaar. Die wordt bekend gemaakt op donderdag 18 juli 2024 om 19u op de Vrijdagmarkt, in Zaal Fernandez van Ons Huis, en in de bloemetjes gezet met een geldprijs. De zeven reeksen worden daar tijdens de Gentse Feesten (19-28 juli 2024) geëxposeerd. Zij worden ook gepubliceerd in het jaarlijkse fotomagazine RAUW. Meer informatie in het wedstrijdreglement.

Hoe deelnemen?

Upload tussen 1 maart en 1 juni 2024 een coherente reeks van maximum 10 beelden samen met een cv en een motivatie via deze pagina. Bij problemen of vragen kan je je wenden tot hendrik.braet@linxplus.be.

Meer informatie via deze website