Gezocht: Werk van vrouwelijke kunstenaars uit Brussel

Oproep
K.L.8

Wat?

BruocsellA is de tweede tentoonstelling in K.L.8, een artist-run tentoonstellingsruimte in Jette. Het wordt een tentoonstelling waarin het werk van vrouwelijke kunstenaars uit Brussel centraal staat.

Niet alleen zijn vrouwen in de kunstgeschiedenis verwaarloosd, helaas zet deze trend zich vandaag voort. Sandra Meilunaite en Dilum Coppens zagen dat de afdeling Vrije Kunsten waar ze studeerden bij het begin vol zat met voornamelijk vrouwen, maar toen het tijd werd om af te studeren, was het percentage mannen hoger dan ooit.

En zelfs na het behalen van een diploma, worden vrouwelijke kunstenaars naar de zijlijn geduwd. Volgens de statistieken van het “Gallery Tally” -project van Micol Hebron is slechts 30 procent van alle artiesten die door galerijen in de VS worden vertegenwoordigd, vrouw.

En toch zijn vrouwen de vechters. Ze vechten tegen het glazen plafond, het seksisme op straat en op de werkvloer, voor het recht op een carrière en een gezin, voor het recht om een baas te zijn en geen trut te worden genoemd, voor sociale verandering. Ze zijn kracht.

Voor wie?

K.L.8 is op zoek naar vrouwelijke kunstenaars die in Brussel wonen en / of werken.

Hoe deelnemen?

Alle vrouwen worden uitgenodigd om ten laatste vrijdag 2 oktober 2020 een portfolio in te sturen naar kl8exhibitions@gmail.com met daarin wat ze willen laten zien en een selectie van recent werk. Om ervoor te zorgen dat de blik van de vrouw wordt gerespecteerd, worden alle beslissingen uiteindelijk genomen door Sandra Meilunaite. Als u nog vragen heeft over het project, aarzel dan niet om een bericht te sturen.

Meer informatie

dilumcoppens.com/k-l-8