Gezocht: Professionele zangers voor een muziektheaterproject (m/v/x)

Auditie
MOVEDBYMATTER / Muziektheater Transparant

In het kader van een nieuw muziektheaterproject gaan MOVEDBYMATTER en Muziektheater Transparant op zoek naar professionele zangers/performers met zangtalent. 

Het gaat om een multidisciplinaire voorstelling met hair suspension (circus) artists en koorzangers waarin we collectief terug in aanraking komen met de diepere lagen van ons bewustzijn en op zoek gaan naar de mogelijkheden voor individuele en collectieve transformatie. De tekst en de muziek worden gecomponeerd op basis van overleveringen van mystieke vrouwen uit de 8ste tot de 18de eeuw uit diverse tradities in de wereld. Dit alles brengen we samen tot een modern ritueel waarbij de verbinding met het publiek centraal staat. 

Wie zoeken we?

We zoeken twee professionele zangers en één stagiair, geschoold of autodidact. Partituren kunnen lezen is een plus. Daarbij hebben we oog voor verschillende vormen van stembereik, leeftijden, etc. We gaan op zoek naar performers die nieuwsgierig zijn naar stemgebruik en bewegen op scène, zangers die hun eigen ervaring, persoonlijkheid, vaardigheden en wijsheden meenemen op de vloer en in het proces durven integreren. 

Wie zijn we?

MOVEDBYMATTER is een transdisciplinaire kunstorganisatie met focus op circus, geleid door performancekunstenaar Kasper Vandenberghe. Muziektheater Transparant gaat als productiehuis vanuit de artistieke en maatschappelijke actualiteit een intensieve dialoog aan met kunstenaars uit verschillende disciplines en wil op internationaal niveau muziektheater in al zijn diversiteit creëren, vernieuwen en presenteren voor een breed publiek.

Wat bieden we aan?

Een verrijkend artistiek proces waarin nieuwe zang- en bewegingstechnieken worden gehanteerd.
Een verloning volgens anciënniteit en barema.
Een werkomgeving waarin veel aandacht wordt besteed aan goede werkcondities zowel praktisch als op vlak van welzijn.

Praktisch:

  • Auditiedagen: 8 en 22 januari (locatie: Brussel of Gent)
  • Creatieperiode: november 2024 – februari 2025, in België

Hoe deelnemen?

Interesse? Stuur je cv + motivatie, een recente foto van jezelf en een video van maximaal drie minuten met zang naar keuze (met of zonder muzikale begeleiding) naar info@movedbymatter.com.

De deadline is 10 december.  Nieuws over de auditiedagen mag je verwachten in de week van 18 december.

Verdere info of vragen welkom op info@movedbymatter.com