Gezocht: muzikanten om deel te nemen aan een online survey over de sociale impact van muziek

Oproep
HOGENT en Guildhall School of Music & Drama

HOGENT en de Guildhall School of Music & Drama (London) zoeken muzikanten om deel te nemen aan een grootschalig online onderzoek in het kader van een internationaal onderzoeksproject rond muziek & sociale impact. Je kan deelnemen via onderstaande link (“neem deel”).

Via de survey wordt onderzocht hoe muzikanten die actief zijn in sociaal-geëngageerde muziekprojecten kijken naar dit werkveld, wat hun profiel is en wat hun ervaringen en verwachtingen zijn. Deze survey-fase zal de onderzoekers informatie geven voor een latere interviewfase en case-studies; maar hoe meer muzikanten reeds deelnemen in deze onderzoeksfase, hoe beter en fijnmaziger de onderzoekers het werkveld en de positie van muzikanten hierin kunnen begrijpen.

Ben je muzikant (18+) in een sociaal-artistieke werking, een participatief muziekproject of een kunsteducatieve organisatie die expliciet sociale doelstellingen nastreeft? Dan vragen de onderzoekers 30 minuten van jouw tijd om deze online vragenlijst in te vullen. 

HOGENT lanceerde een grootschalige survey in het kader van een internationaal onderzoeksproject rond muziek & sociale impact. HOGENT werkt hiervoor sament met Guildhall School of Music & Drama (Londen), Sibelius Academy, University of the Arts (Helsinki), Royal Holloway, University of London; en Fundación Universitaria Juan N Corpas (Bogota). De onderzoekers voor België zijn An De bisschop en Anemone Van Zijl.