Fotograaf? Toon je werk op het Brussels Street Photography Festival

Festival
Brussels Street Photography Festival

Wat?

Het Brussels Street Photography Festival geeft jaarlijks zowel doorwinterde als opkomende straatfotografen van over de ganse wereld de kans om tentoongesteld te worden in Brussel. Dit kan door deelname aan de wedstrijd met individuele foto’s (SINGLES) en/of fotoreeksen (SERIES). Naast deze toonkans zijn er ook geldprijzen, interviews en een plekje in de jury van BSPF ’24 in de wacht te slepen.

Deze beste hedendaagse straatfoto’s worden geselecteerd door een internationaal erkende jury. Tijdens de eerste ronde worden alle inzendingen online blind beoordeeld en de finalisten uitgekozen. Deze fotografen veroveren een plekje in de expo en ondergaan een tweede jurering tijdens het festival waarbij in elke categorie de winnaars worden gekroond.

Heb je foto’s waarin Brussel centraal staat? Stuur die dan ook zeker in en maak zo niet alleen kans op een geldprijs, maar ook om opgenomen te worden in het officiële fotografiearchief van Brussel. 

Alle opbrengsten van deze open calls gaan naar de organisatie van het BSPF. Door deel te nemen steun je het festival en help je ons om alle tentoonstellingen en activiteiten gratis te houden.

Hoe deelnemen?

Singles

Stuur voor de Singles-wedstrijd maximaal 10 van jouw mooiste straatfoto’s in. Bij deze wedstrijd wordt elke foto individueel beoordeeld. Lees voor jouw deelname aandachtig het wedstrijdreglement door. Hierin staan alle richtlijnen en procedures van de wedstrijd. Indienen: Singles

Prijzen

 • Eerste prijs: 1500 euro Interview op bspfestival.org Jurylid tijdens eerste selectieronde van BSPF ’24
 • Tweede prijs: 450 euro Interview op bspfestival.org
 • Prijs van Brussel: 300 euro
 • Online publieksprijs: De foto van de winnaar wordt als postkaart verspreid tijdens het festival. De 3 populairste foto’s worden eveneens gedeeld op onze sociale media.
 • Finalistenpublieksprijs: Eervolle vermelding, gekozen door het publiek tijdens het festival

Deelnamekost

 • 1 tot 5 foto’s: 18 euro per foto
 • 6 tot 10 foto’s: 15 euro per foto
 • Bijvoorbeeld: Je betaalt zowel voor 5 foto’s (5 x 18 euro) als 6 foto’s (6 x 15 euro) een totaalbedrag van 90 euro. De maximale deelnameprijs bedraagt 150 euro (10 x 15 euro).

Series

Stuur voor de Series-wedstrijd minimaal 5 en maximaal 7 van jouw mooiste straatfoto’s in. Bij deze open call draait het om de kracht van de foto’s als geheel. De foto’s worden hier met andere woorden niet op basis van hun individuele kwaliteit beoordeeld. Tijdens de jurering wordt ook de sequentie van jouw ingezonden beelden geëvalueerd.

Lees voor jouw deelname aandachtig het wedstrijdreglement door. Hierin staan alle richtlijnen en procedures van de wedstrijd.

 deze open call draait het om de kracht van de foto’s als geheel. De foto’s worden hier met andere woorden niet op basis van hun individuele kwaliteit beoordeeld. Tijdens de jurering wordt ook de sequentie van jouw ingezonden beelden geëvalueerd.

Lees voor jouw deelname aandachtig het wedstrijdreglement door. Hierin staan alle richtlijnen en procedures van de wedstrijd.
Indienen: Series

Prijzen

 • Eerste prijs: 1900 euro Interview op bspfestival.org Jurylid tijdens eerste selectieronde van BSPF ’24
 • Tweede prijs: 750 euro Interview op bspfestival.org
 • Prijs van Brussel: 300 euro
 • Finalistenpublieksprijs: Eervolle vermelding, gekozen door het publiek tijdens het festival

Deelnamekost

1 serie, bestaande uit 5 tot 7 foto’s: 60 euro

Meer informatie

bspfestival.org