De Kotroute zoekt jong artistiek geweld

Call
De kotroute / AmuseeVous

Inschrijvingen t.e.m. 11 februari

Stel je voor: je staat als jong talent op het podium waar ooit Rinus van de Velde, Joëlle Dubois of DJ Masai zijn groot geworden. Niks te Hollywood, maar gewoon keiharde realiteit in Gent. Want op 2 mei trekt De Kotroute opnieuw langs de Gentse studentenkoten. Een kunstenfestival dat volop de kaart van jong talent trekt in het hart van het studentenleven: in en rond studentenkoten. Genoeg van alle klassieke open calls en op zoek naar een uniek podium om jouw artistiek talent te delen met een hoop jong volk? Stop het zoeken, want dit is JOUW kans!

En nu concreet

Op 2 mei wordt Gent hét walhalla van jong talent: van beeldend kunstenaars tot slam-poets, van jonge bands tot performance artists. Die avond toveren we opnieuw studentenkoten en -residenties om tot tentoonstellingsruimtes-voor-één-nacht. Geen white cube dus bij ons, maar out-of-the-box locaties waarbij de afstand met je publiek klein is (figuurlijk dan vooral, soms wel letterlijk). De opbouw, publieksbemiddeling, externe communicatie: wij regelen het allemaal. Surf maar gewoon mee op onze flow!

Hoe zit het met de $$$? Wij exposeren jouw werk en bekijken samen met jou de opties om te verkopen. Aanvullend krijg je een basisvergoeding. Want jonge kunstenaars empoweren is: hen een podium geven én financieel ondersteunen.

Wie ben jij?

  • Je bent een jonge creatieveling tussen de 18 en 30 jaar oud. Kunstenaar, literair talent, band of performance-artist? Kunst in al haar vormen is welkom!
  • Je bent op zoek naar een uniek podium om je talent te laten zien, met een niet-klassiek publiek die houden van expo’s of performances met een gedurfd kantje.
  • Je hebt nog niks gepland op 2 mei: de avond dat De Kotroute doorgaat

Wat geven wij jou?

  • Je werkt samen met een hyper creatief team van jonge curatoren met een passie en visie
  • Een fantastische ervaring waarbij je de kans krijgt om jouw kunst te tonen op een unieke locatie
  • En we moeten er niet om liegen: maar de line-ups van vorige jaren verraden dat De Kotroute op je palmares kunnen zetten écht een pretty big thing is. Van een dikke lancering gesproken.

Selectie

Na 17 maart vindt er een selectie plaats door onze jongerencuratoren. Dit gebeurt op basis van kwaliteit en vibe van het werk, praktische mogelijkheden (past het op één van onze koten) en het genre (zo willen we een mix aan kunstvormen aanbieden).

Deadline

Je kan je inschrijven tot en met 11 februari

Vragen?

Stuur een mailtje naar Paulien

Meer informatie

kotroute.be