Creëer een vrijetijdsbubbel in de zomer! (2021)

Oproep
Demos

VRIJUIT zoekt cultuur-educatieve organisaties, socio-culturele werkingen, sportaanbieders en kunstenaarscollectieven om tijdens de zomermaanden vrijetijdsbubbels op te zetten samen met onze leden. Hieronder lees je het hoe en het waarom.

Wat?

Tijdens een normale zomer maakt VRIJUIT tientallen festivals en concerten betaalbaar voor mensen met een beperkt budget. Dat zorgeloos vakantiegevoel op de festivalweide moeten we helaas nog even missen. Deze zomer zullen de evenementen van onze partners nog niet op volle kracht draaien. We willen onze leden graag een alternatief aanbieden. Met veilige vrijetijdsbubbels dicht bij hen. Daarom lanceren we deze oproep:

Voor mensen met een beperkt budget is het niet vanzelfsprekend om de zomervakantie op een ontspannende en leuke manier in te vullen. De coronacrisis maakt dat nog moeilijker. Het aanbod is beperkt en de veiligheidsmaatregelen werpen nieuwe drempels op. Daarom zetten we graag alternatieven op. De leden van VRIJUIT zijn op zoek naar een vrijetijdsaanbod dat lang genoeg duurt om te breken met de dagelijkse routines. Een ander, misschien nog ongekend aanbod om achteraf over te kunnen vertellen. En vooral: een aanbod dat kan doorgaan in de eigen gebouwen van onze leden of in de directe omgeving.

Voor wie?

VRIJUIT zoekt partners om voor 3 tot 5 dagen (zonder overnachting) een vrijetijdsaanbod op te zetten en te begeleiden voor een veilige bubbel (15 tot 20 personen, volgens de richtlijnen die straks gelden), bij de leden zelf of in de directie omgeving. Hier lees je hoe Avansa vorige zomer, samen met ons lid A’kzie een vrijetijdsbubbel opzette.

De leden van VRIJUIT zijn verenigingen en organisaties uit de sociale-, welzijns- of zorgsector die werken met en voor mensen met een beperkt budget. VRIJUIT maakt vrije tijd voor hen betaalbaar door tussen te komen in de kostprijs van een ticket. Dat willen nu doen door een deel van de kost van de vrijetijdsbubbels die deze zomer worden opgezet op ons te nemen. Zo zorgen we samen voor een warm vakantiemoment. Hier lees je meer over de tussenkomst en onze manier van werken.

Hoe deelnemen?

Kan jouw organisatie enkele dagen een boeiend vrijetijdsaanbod opzetten en begeleiden?
Meld je dan zo snel mogelijk aan via dit formulier op onze website. Aanmelden kan tot 20/04/2021.

Meer informatie

demos.be