Ben jij het artistiek talent dat Curating The Young zoekt? 

Call
Curating the Young

Curating The Young eist ruimte op voor jongeren in de kunstwereld, en dit doen we binnenkort met heel veel enthousiasme op Young Open Creatives in de Chinastraat in Gent. Het enige waar we nog op zoek naar zijn? Een wervelwind aan artistiek talent!

Young Open Creatives werpt op 30 maart de spotlight op jong, creatief talent in Vlaanderen. Beloftevol talent komt voor één dag samen om hun ervaringen en verhaal met een breed publiek te delen. Kortom, Het wordt een veelzijdig festival: toffe sprekers, creatieve workshops en een ruimte waarin we opkomend talent willen showen. 

And this is where you come in! Young Open Creatives geeft ons carte blanche om de exporuimte en tuin van Chinastraat om te toveren tot een out-of-the-box artistieke happening. Alle mogelijke kunstvormen zijn welkom: woordkunst, video-installaties, tattoo-art, sculpturen, en zo veel meer. Ben jij het artistiek talent dat Curating The Young zoekt? 

Wat?

Op 30 maart organiseren EROV, Gentrepreneur en het Gents Kunstenoverleg Young Open Creatives in de Chinastraat  in Gent. Op de festivalsite zorgen wij voor een geweldige expo van A tot Z. Publieksbemiddeling, externe communicatie: wij regelen het allemaal. Dien je portfolio in en misschien wordt jouw werk getoond en bewonderd in deze creatieve hotspot. 

Hierbij ondersteunen wij, Curating The Young, jou doorheen de hele weg: van de selectie tot – ja ja – de verkoop. Want wij zeggen JA tegen kansen voor jonge kunstenaars: zowel op vlak van expo’s als van financiële mogelijkheden.

Voor wie?

  • Je bent een jonge creatieveling tussen 18 en 30 jaar oud.
  • Je bent kunstenaar, performance-artist, literair talent, tattoo artist, of …? Kunst in al haar vormen is welkom! 
  • Je bent op zoek naar een one-of-a-kind locatie om je talent te laten zien.

Wat geven wij jou?

  • Je werkt samen met een creatief team van jonge curatoren met een passie voor kunst en vooral veel GOESTING
  • Je krijgt inzicht in de voorbereiding en opbouw van een tentoonstelling in samenwerking met collega-talenten
  • Een fantastische ervaring waarbij je de kans krijgt om jouw kunst te tonen op een uniek event
  • De mogelijkheid om jouw kunst te verkopen

Hoe deelnemen?

Helemaal excited? Stuur dan tot en met 9 maart een mail naar paulien@bamm.be, met de volgende info:

  • Korte bio over jezelf
  • Geboortedatum
  • Portfolio, foto’s, video’s of een link naar jouw insta-profiel. Zo kunnen we zien wat voor kunst je maakt. 

Vragen? Spreek ons zeker aan via Facebook of Instagram.

Op 10 maart legt ons artistiek team de koppen bij elkaar voor de selectie. Wij kijken naar het genre en de vibe van het werk, en natuurlijk ook de mogelijkheden van de locatie. Succes!

Young curators

Curating the Young is een groep van 16 jongeren. Elk jaar opnieuw gaan wij op zoek naar nieuwe enthousiastelingen die graag op een super laagdrempelige manier willen bijleren over exposeren.

Dit jaar is het team al samengesteld. Volgend jaar gaan we opnieuw op zoek!