Op zoek naar theaterteksten? Voortaan kan je ze ontlenen bij De Theaterbib

Theaterbib Open Doek (c) Daria Miasoedova

De Theaterbib neemt legendarische collectie van het Vlaams Theaterinstituut over
 
De Theaterbib van OPENDOEK is de actiefst gebruikte theaterbibliotheek van het Nederlandse taalgebied. Dankzij een samenwerking tussen OPENDOEK en Kunstenpunt werd dit jaar de collectie van het voormalige VTi (Vlaams Theaterinstituut) samengevoegd met de bestaande collectie van De Theaterbib.

De Theaterbib telt ondertussen 23.000 verschillende theaterteksten die beschikbaar zijn voor een breed publiek van zowel vrijetijdsbeoefenaars als professionals. Met 14.000 ontleningen (waarvan 6000 digitaal) per jaar is het de actiefste theaterbibliotheek in het Nederlandse taalgebied.

“Theatermakers van over het hele land (en Nederland) maken gebruik van de Theaterbib. De teksten komen zo makkelijk in handen van theaterliefhebbers terecht”, zegt coördinator van De Theaterbib Bastiaan Malcorps.

Een theatertekst ontlenen?

De collectie is door iedereen te consulteren:

Naast consultatie ter plekke zijn de teksten ook te ontlenen. Teksten die via de catalogus worden aangevraagd, worden per post opgestuurd. Een groot deel van de theaterteksten kan ook digitaal worden ontleend.

Ga naar De Theaterbib

Wat is OPENDOEK?

OPENDOEK faciliteert en ondersteunt het theater in de vrije tijd, waardoor iedereen met een passie voor podiumkunsten zich kan ontplooien. Hierin staan samenhang, solidariteit en ontmoeting centraal.