Courant 2008: nummer 84 – 87

Tijdschrift
Vlaams Theater Instituut

Courant 84 (februari-april)
Dossier Hybridisering, met bijdragen over hybridisering als een van de opvallendste tendensen in de veldanalyse die VTi in 2007 maakte, over interdisciplinariteit en samenwerking, nabootsing als politieke strategie, en publieksparticipatie.

Courant 85 (mei-juli)
Dossier De kunstenaar als individu, over de positie van de kunstenaar in de podiumkunstensector, projectsubsidies en beurzen, vrijheid en verantwoordelijkheid of de keuze voor een projectmatige aanpak, en de werkplaats als flexibele structuur die kunstenaars tijd en ruimte geeft.

Courant 86 (augustus-oktober)
Dit nummer is helemaal gewijd aan Corpus Kunstkritiek, een jaartraject voor beginnende kunstcritici die per seizoen elk over tien podiumvoorstellingen schrijven. In deze Courant publiceren zeven beginnende kunstcritici van de lichting 2007-2008 elk drie recensies.

Courant 87 (november-januari 2009)
Deze Courant, over het veranderende klimaat, neemt de ecologische voetafdruk van de podiumkunsten onder de loep. Over de klimaatconferentie die Kaaitheater en Vlaams Theater Instituut organiseerden in 2008, en getuigenissen van enkele kunstenorganisaties.