Workshops tijdens de Vlaamse Week in NRW

20-22 mrt 2019
Werksessie
Workshops tijdens de Vlaamse Week in NRW

Ruhrorter, een kunst- en theaterproject met vluchtelingen. Foto: (c) Franziska Götzen

In het kader van de Vlaamse week in NRW (Noordrijn-Westfalen) co-organiseert Kunstenpunt workshops rond culturele diversiteit en digitalisering in de cultuursector.

Om de langlopende samenwerking tussen beide regio’s nieuwe impulsen te geven houdt de Vlaamse regering voor het eerst een Vlaamse Week in Noordrijn-Westfalen. Op de planning staan allerlei activiteiten – van concerten en rondetafels tot studiedagen – die uitwisseling stimuleren.

Programma

Rondetafel intercultureel werk

Workshop rond nieuwe culturele initiatieven die van onderuit eigen netwerken bouwen tussen gemeenschappen, kunstenaars en geëngageerde burgers. Kunsten- en beleidswerkers, onderzoekers en intermediaire organisaties van o.a. Interkultur Ruhr, Fonds Cultuurparticipatie, het Department CJM en het cultuurministerie NRW, delen er hun inzichten, ideeën en strategieën rond diversiteit.

Rondetafel digitalisering in de cultuursector

Tijdens deze workshop worden twee parallelle sessies gehouden: ‘Live-arts and digital media’ over de gevolgen van technologische ontwikkelingen voor de podiumsector. En ‘The Digital Archive’ over samenwerking bij het digitaliseren van archieven en lessen die we kunnen leren uit concrete projecten.

Meer informatie

Bekijk het volledige programma op: flandersingermany.be