Workshop: the empowered artist

16-23 okt 2023
OpleidingDe Veerman, Marialei 25
Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor de professionele podiumkunstenaar en is zowel voor recent afgestudeerden als ervaren artiesten. Samen gaan we op onderzoek naar meer zelfinzicht, zodat jij je gesterkt voelt in jouw artistieke carrièrepad.

Een gids voor jouw carrière in de podiumkunsten en muziek.
Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor de professionele podiumkunstenaar en is zowel voor recent afgestudeerden als ervaren artiesten. Samen gaan we op onderzoek naar meer zelfinzicht, zodat jij je gesterkt voelt in jouw artistieke carrièrepad.

Hoe neem je je plek in als artiest binnen de podiumkunsten? Welke aspecten zijn belangrijk voor jou? Hoe bewaar je een balans tussen werk en privé? Welke sterktes en troeven wil je graag in de markt zetten? Hoe bewaak je jouw grenzen? Wat betekent groei voor jou?

Tijdens deze tweedaagse workshop bieden we je via allerlei praktische tools een gids om jouw positie als artiest binnen de podiumkunsten te verkennen en/of in te nemen. Op dag 1 gaan we aan de slag met oefeningen om jezelf, je waarden en drijfveren beter te leren kennen.Tijdens de tweede dag kijken we naar communicatie, profileren en interactie. Hoe kan jij je op een authentieke manier profileren? Welke manier van communiceren en netwerken past bij jou? Hoe kan je sterkere professionele relaties uitbouwen?

Gedurende deze dagen focussen we op persoonlijke vaardigheden, de zogenaamde soft-skills. Maar wat je leert is niet soft, maar net bekrachtigend. Hoe kan je als artiest zelf je loopbaan meer actief in handen nemen? We gaan oefenen, uitwisselen en ondersteunen met praktische tips. Het uiteindelijke doel van deze workshop? Een dosis inspiratie en om zo de route die het best aansluit bij wie je bent en wat je wil bereiken te bepalen.

Trainers:
Marieke Dilles studeerde Woordkunst aan het conservatorium in Antwerpen waar ze nu ook in de artistieke raad zit en lessen podium en gesprekstechnieken geeft. Marieke werkt ook freelance als actrice voor theater, film- & tv-producties. Daarnaast volgde ze een opleiding NLP (master practitioner) en geeft ze trainingen over communicatietechnieken.

Nathalie Douxfils begon haar loopbaan in de culturele sector als kostuumvormgever, productieleider en tourmanager. Ze begeleidde werkzoekenden in het kader van de Sabbattini opleiding assistent-productie. Voor het Sociaal Fonds Podiumkunsten werkt ze o.a. als loopbaancoach voor INTER.MEZZO, luisterend oor in het kader van WeListen en als projectmedewerker. Ze volgde opleidingen in o.a. Gestalt-coaching, Cliëntgericht-experiëntiële counseling, stress & burn-out coaching en verbindende communicatie.

Praktisch

maandag 16 oktober 2023 van 10u tot 16u30
maandag 23 oktober 2023 van 10u tot 16u30

Inschrijven kan via podiumkunsten.be

De opleiding zal doorgaan in Antwerpen (De Veerman).  

Deze opleiding is gratis voor professionele podiumkunstenaars en is ontwikkeld voor zowel recent afgestudeerde als ervaren artiesten.

Voorwaarden aanmelding:
– afgestudeerd en/of werkervaring als professionele artiest binnen de podiumkunsten en muziek.
– Aantal deelnemers: maximum 14

Heb je nog vragen? opleiding(a)podiumkunsten.be