Werkbezoek Baskenland

15-17 nov 2021
WerkbezoekBaskenland
Vlaamse deelnemende kunstprofessionals leren organisaties en kunstprofessionals kennen die werkzaam zijn in Baskenland.

Wind crest XV (Peine del Viento) by Eduardo Chillida in San Sebastian (c)

Het Etxepare Basque Institute organiseert een werkbezoek aan Baskenland voor kunstprofessionals uit Vlaanderen op 15, 16 en 17 november 2021. Met dit bezoek – dat zal plaatsvinden in San Sebastian, Bilbao en Vitoria-Gasteiz – wordt de ontmoeting en samenwerking gestimuleerd tussen Vlaanderen en Baskenland in beeldende kunst, muziek, podiumkunsten, literatuur en multidisciplinaire praktijken. De Vlaamse deelnemende kunstprofessionals leren (op maat van hun praktijk en interesse) organisaties en kunstprofessionals kennen die werkzaam zijn in Baskenland.

In de lente 2022 organiseert Kunstenpunt in samenwerking met de Vlaamse overheid een bezoekersprogramma voor professionals uit Baskenland aan Vlaanderen.

In de zomer 2022 zullen de Vlaamse overheid en Etxepare Basque Institute (the Presidency of the Basque Government) een projectoproep lanceren ter ondersteuning van concrete samenwerkingsprojecten. Deze kunnen verschillende vormen aannemen op het gebied van co-productie, uitwisseling van expertise, uitwisseling van kunstenaars en kunstprofessionals of het ontwikkeling van showcases.

Deze werkbezoeken en de projectoproep kadert in een memorandum van overeenstemming dat de regeringen van Vlaanderen en Baskenland zullen ondertekenen, en waartoe ook culturele uitwisseling behoort.

Meer informatie