WEBINAR: digitaal verenigingsloket

28 okt 2021
infosessieonline
De Vlaamse overheid werkt aan een digitaal verenigingsloket om de dienstverlening van verschillende overheden aan verenigingen te verbeteren.

De Vlaamse overheid werkt aan een digitaal verenigingsloket om de dienstverlening van verschillende overheden aan verenigingen te verbeteren. Het V-loket wordt een online toegangspoort voor alle aanvragen, meldingsplichten, attesten … Bovendien krijgt het loket een beveiligde databank waarin gegevens over verenigingen bewaard kunnen worden zodat je dezelfde informatie niet steeds opnieuw hoeft in te geven wanneer je met verschillende overheden in contact komt. Zo wordt overheidsadministratie voor elke vereniging straks een kwestie van enkele klikken.

Omdat het Verenigingsloket niet succesvol tot stand kan komen zonder de verenigingen zelf, organiseert het projectteam op 28 oktober 2021 een online webinar voor verenigingen. Het projectteam geeft meer uitleg bij de ambities en functionaliteiten van het digitaal loket en gaat dieper in op hoe het verenigingsleven betrokken zal worden. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor het webinar op deze pagina.

Schrijf hier in

Verenigingen die concrete ideeën hebben voor dit Verenigingsloket of feedback willen leveren op de verschillende bouwstappen kunnen zich binnenkort aanmelden op het communityplatform. Dit platform wordt in oktober gelanceerd en biedt de mogelijkheid om het project van nabij te blijven volgen.

Programma

14 u. – 15 u.

  • Ambitie en achtergrond van het V-loket
  • Voorbeeldcases van een vereniging en een gemeente
  • Doelstellingen van het V-loket
  • Bouwproces van het V-loket
  • Hoe kun je zelf bijdragen aan het V-loket via het communityplatform

15 u. – 15.30 u.

  • Vragenronde