Krokusfestival/ Teksttheater vanuit drie perspectieven

12 feb 2024
Debatknst., Hasselt
Welke thema’s komen vandaag veel aan bod? En hoe vertaalt dit zich naar het podium?

Dounia B. HetPaleis & Martha!Tentatief (c)Karolina Maruszak

Onze hedendaagse auteurs van theaterteksten zorgen voor een rijk en uniek podiumkunstenlandschap in Vlaanderen en Nederland. Ook internationaal wordt hun talent gewaardeerd. Toch zijn in Frankrijk onze auteurs vandaag nog relatief onbekend. Samen met Fonds Podiumkunsten NL en  Literatuur Vlaanderen bundelen we de krachten om samen het werk van Nederlandstalige auteurs te promoten. Onder de titel Ivre de Mots worden er verschillende momenten en samenkomsten georganiseerd tussen het Nederlandse, Vlaamse en Franse veld om in gesprek te gaan, kennis te verdiepen en praktijken te delen.

Ook binnen het tekst(theater) voor jong publiek zien wij tussen deze drie landen interessante verbanden. Welke thema’s komen vandaag veel aan bod? En hoe vertaalt dit zich naar het podium? Welke positie heeft de toneelschrijver en de tekst binnen de praktijk in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk? En hoe kijken wij naar de dramaturgie van tekst voor jong publiek binnen deze drie landen?

In samenwerking met Scènes d’Enfance en Krokusfestival nodigen wij een groep auteurs van die regio’s (NL/VL/FR) uit om verder in te gaan op de context waarin zij werken, de overeenkomsten en verschillen. Na een gemodereerd gesprek openen wij het debat naar het publiek. We nodigen je uit om samen verder te denken dan onze taalgrenzen en het schrijven als pure tekstvorm.

Vlaamse auteurs: Pieter Delfosse en Dalilla Hermans

Nederlandse auteurs: Nina van Tongeren en Frank Siera

Franse auteurs: Caroline Stella en Karin Serres

Locatie

Kunstlaan 12, 3500 Hasselt

14:30 – 15:30

Taal

In het Nederlands, Engels en het Frans

Inschrijven

Schrijf je hier (gratis) in