Staat van de Stad #4 – geannuleerd, nieuwe datum tbc

16 sep 2022
NetwerkontmoetingTheresia (Gent)
Een dag van en voor initiatieven die vanonderuit ontstaan op het kruispunt van burgerschap, activisme en kunst.
Staat van de Stad #3: op zoek naar nieuwstedelijke creatie in Gent

Beatboxer Serdi op buurtkeuken deluxe bij CAMPO (c) Sofie Joye

Door ziekte kan Staat van de Stad jammer genoeg niet doorgaan. We zoeken snel een nieuwe datum. Hou onze site en social media in de gaten voor meer nieuws.

Staat van de Stad is een dag van en voor initiatieven die van onderuit ontstaan op het kruispunt van burgerschap, activisme en kunst.

Na twee jaar in eigen kot zijn we terug voor een vierde editie. Deze keer focussen we niet op een specifieke stad, maar wel op het smeden van verbindingen tussen de verschillende spelers en initiatieven die het stedelijke weefsel mee vormgeven in Vlaanderen en Brussel.

We zoomen in op de eigenheid van het werken in, met en voor het stedelijk weefsel. We leren elkaar beter kennen en schuiven aan tafel om het te hebben over kwesties die ons bezighouden. 

Verschillende duo’s gaan in gesprek over wat hen wakker houdt in hun diepstedelijke praktijk.  Zij leggen tijdens Staat van de Stad een urgentie op tafel waarover we ons samen buigen en mogelijke pistes, oplossingen en acties voor de toekomst verkennen. 

Programma

Met o.a. Jan Beddegenoodts (Cameltown), Evi Swinnen (Timelab), Jozef Wouters & Marie Umuhoza (Decoratelier), Ufuk Demir (Champion Sound), Haider Al Timimi (Jong Gewei, Magma/Theater Antigone), Anne Watthee (Cultureghem), Emile De Schryver (Cultuurplatform Arsenaalsite, Freehouse), Leontien Allemeersch (De Koer), ea.

Voel je je aangesproken? Kom dan mee spreken!

Heb je zelf een thema dat je graag op tafel wil brengen? Mail naar Sofie@kunsten.be

Datum & locatie

vrijdag 16 september
13u30 – 18u
Locatie – Theresia Gent

GEANNULEERD – NIEUWE DATUM TBC

Meer informatie

  • duur: tot 18u00
  • taal: NL & ENG
  • Org.: Kunstenpunt & Het TheaterFestival
  • lees meer