Publieke ontmoeting en presentatie van residentie Le 18 (Marrakech)

23 mrt 2018
Netwerkontmoeting
Publieke ontmoeting en presentatie van residentie Le 18 (Marrakech)

Op vrijdag 23 maart ontvangen we Laila Hida en Francesca Masoero van Le 18 (Marrakech) voor een publieke ontmoeting en presentatie van de residentie Le 18.

Deze residentie werd toegevoegd aan de residenties waarmee de Vlaamse overheid een overeenkomst heeft. Met deze presentatie en ontmoeting willen we de residentie bekendmaken bij Vlaamse kunstenaars.

Le 18 is een onafhankelijk cultuurcentrum dat in 2013 werd opgericht en is gevestigd in een gerenoveerde riad in de Medina van Marrakesh. Le 18 ondersteunt lokale kunstenaars met onderzoek en residenties en geeft hen ook de mogelijkheid om hun werk tentoon te stellen. Het centrum heeft een informele maar levendige werking met regelmatige ontmoetingen rond relevante thema’s. Het wil de kunstscene van Marrakesh in contact brengen met de wereld door internationale kunstenaars uit te nodigen. Le 18 is een multidisciplinair centrum en staat dus open voor kunstenaars van alle disciplines. Een residentie in Le 18 omvat ook een moment van interactie met de plaatselijke cultuurscene onder de vorm van een tentoonstelling, debat, rondetafel, artist talk, enz.

De indiendatum voor een residentietoelage is 1 april 2018.

Plaats & tijdstip

Darna, Steenstraat 25-27, 1000 Brussel
23 maart 2018 van 14u tot 16u

Meer informatie

kunstenenerfgoed.be

Contact

Lissa Kinnaer