Publiek gesprek: de toekomst van de kunstinstelling van de Vlaamse Gemeenschap

09 sep 2019
Werksessie
Publiek gesprek: de toekomst van de kunstinstelling van de Vlaamse Gemeenschap

Dit voorjaar laaide de discussie over de rol en plek van de kunstinstellingen met hernieuwde hevigheid op, toen de drie grote stadstheaters hun gezamenlijke ambitie om instelling te worden openbaar maakten. Het statuut van kunstinstelling kent voor- en tegenstanders, maar waarvoor pleiten of waarover vallen zij precies?

Welke zijn – naast hun decretale opdrachten – gedroomde rollen die instellingen kunnen opnemen in het kunstenveld, en wat moet daartegenover staan? Hoe kunnen zij zich concreet organiseren in functie van een zo groot en breed mogelijke meerwaarde voor de rest van het veld? Wat hebben veld en kunstenaar vandaag nodig, en hoe valt dit te matchen met bestaande of denkbare ambities aan de kant van de (kandidaat-)instellingen? Hoe waarborgen we ten slotte de dynamiek van en de solidariteit binnen het artistieke ecosysteem?

Tijd voor een goed geïnformeerd gesprek met o.a. Michaël De Cock (KVS), Jerry Aerts (deSingel), Karlien Vanhoonacker (artistiek coördinator Pianofabriek) en Hanka Otte (onderzoeker Antwerp Research Institute for the Arts – ARIA). Moderator Chris Keulemans leidt alles in goede banen.

Plaats & tijdstip

Balzaal, Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, Gent
Maandag 9 september, van 16u tot 18u

Organisatie

Kunstenpunt en Het Theaterfestival