Oriëntatiereis voor podiumprofessionals tijdens nomadisch festival voor hedendaagse dans On Marche, Marrakesh (MA)

03-11 mrt 2017
Werkbezoek

Taoufiq Izeddiou, En alerte (c) Fouad Nafili

Van 3 tot en met 11 maart 2017 vindt in Marrakech de twaalfde editie plaats van On Marche, nomadisch festival voor hedendaagse dans. Kunstenpunt wil de komende jaren inzetten op samenwerking met de MENA-regio en zal met een kleine delegatie deelnemen aan het festival.

Op 20 januari jl. riepen we podiumprofessionals op om daar deel van uit te maken. Uit de inzendingen selecteerden Nedjma Hadj Benchelabi (On Marche, AD’HOC Platform), Laila Hida (Le 18) en Marijke De Moor (Kunstenpunt) vijf deelnemers:

  • Charlotte De Somviele – dansrecensent voor De Standaard, Etcetera
  • Abdelaziz Sarrokh – danser-choreograaf (onder andere voor Victoria Deluxe)
  • Lauren Wetmore – artistic and curatorial coordinator bij Mophradat
  • Yassin Mrabtifi – choreograaf en danser (onder andere voor Ultima Vez)
  • Karlien Vanhoonacker – artistiek coördinator van Kunstenwerkplaats Pianofabriek en artistiek raadgever-programmator voor SPRING

Sinds de eerste editie van het festival zet On Marche zich in om de dialoog te verrijken en de hedendaagse dans te positioneren als een ambassadeur van de Marokkaanse cultuur in de wereld en als een belangrijke ontmoetingsplek voor kunstenaars uit de Maghreb, Afrika en Europa.
Tijdens het festival strijken voorstellingen, performances in de publieke ruimte en een forum neer om samen de dans te vieren en erover te reflecteren. Op het programma staan werk van jonge beginnende kunstenaars en van gevestigde namen met een internationale uitstraling.

Plaats & tijdstip

Diverse locaties in Marrakech, van 3 tot en met 11 maart 2017

Programma

Met werk van Ahmed Hammoud (MA), Asmaa Houri (MA), Stephanie Thiersch (DE), Bernardo Montet (FR), Amar al Bojrad (MA/BE), Germaine Acogny (SN), Youness Atbane & Younes Aboulakoul (MA), Radouan Mriziga (MA), Taoufiq Izeddiou (MA), Abdoulaye Tresor Konate (CI/FR), Mounir Saeed (EG), Hela Fattoumi, Eric Lamoureux & Peter von Poel (FR), Moad Haddadi (MA) en Anne Le Batard & Jean Antoine Bigot (FR).
Klik hier om het volledige geüpdatete programma te bekijken (pdf).

Meer informatie

Kunstenpunt, een van de vele partnerorganisaties van het festival, voorziet voor deze vijf deelnemers een financiële ondersteuning als bijdrage in de reiskosten en organiseert ter plaatse ontmoetingen. Andere podiumprofessionals kunnen aansluiten bij de delegatie, zij het dan op eigen kosten.

On Marche op Facebook
Website van Taoufiq Izeddiou, oprichter en artistiek leider van het festival

Poster image: Stephanie Thiersh, Bronze by Gold (c) Martin Rottenkolber