Oriëntatiereis naar Iran en Armenië

30 okt - 12 nov 2016
Werkbezoek

Kunstenpunt lanceerde een open oproep voor een curator uit Vlaanderen en Brussel om deel te nemen aan een oriëntatiereis naar Iran en Armenië.

De oriëntatiereis wordt jaarlijks door het Mondriaan Fonds georganiseerd, in samenwerking met Kunstenpunt, Danish Arts Foundation en Pro Helvetia. Louise Osieka (CIAP, Hasselt) is door een externe jury geselecteerd om deel te nemen. 

Het doel van de reis is kennis opdoen, netwerking en visieverbreding omtrent hedendaagse beeldende kunst in relatie met buitenlandse regio’s die in opmars zijn en interessante ontdekkingskansen bieden. De reis is voor de deelnemers vaak het begin van een dialoog met langdurige relaties tot gevolg.

In 2016 is de bestemming van de oriëntatiereis Iran (Tehran en Isfahan) en Armenië (Yerevan en Gyumri). De reis zal plaatsvinden van 30 oktober tot en met 12 november 2016. 

Louise Osieka (°1990) is momenteel werkzaam als artistiek en algemeen directeur voor CIAP, Kunstverein voor Hedendaagse Kunst in Hasselt. Daarnaast werkt Osieka als freelance curator en adviseur en doet onderzoek naar het oeuvre van Belgische kunstenaar Jef Geys. Osieka behaalde een master in de Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leuven.