Momix focust op creaties uit Vlaanderen

02-04 feb 2018
Werkbezoek
Momix focust op creaties uit Vlaanderen

kabinet k & hetpaleis, Horses (c) Kurt Van der Elst

De 27ste editie van het Momix festival voor jong publiek in Kingersheim (FR) focust op creaties uit Vlaanderen. ‘Momix à la Flamande’ is opgevat als een showcase die Vlaamse gezelschappen meer visibiliteit wil geven aan publiek en professionals buiten Vlaanderen en zo hun internationale uitstraling wil vergroten.

‘Momix à la Flamande’ toont een grote selectie van multidisciplinair Vlaams jeugdtheater, dans, opera, theater, performance en hedendaagse illustratie. Deze Vlaamse focus is een initiatief van Momix en Kunstenpunt, met de steun van de Vlaamse Overheid, het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Vlaamse Vertegenwoordiging in Frankrijk.

Zes podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel werden geselecteerd: ‘Horses’ van kabinet K, ‘Beat the drum!’ van Theater De Spiegel, ‘Woesj’ van 4Hoog, ‘Nipt’ van Laika, ‘Verloren‘ van KOPERGIETERY en ‘The Great Voyage’ van Judith Nab.

Daarnaast zullen er ook tentoonstellingen zijn van drie Vlaamse illustratoren: Isabelle Vandenabeele, Ingrid Godon en Gerda Dendooven. Verder zijn er verschillende events met Vlaamse focus zoals meetings, project presentaties, workshops en netwerkmomenten.

Over Momix

Momix is een referentie binnen het veld van de podiumkunsten voor een jong publiek, zowel in Frankrijk als daarbuiten. In 2017 namen meer dan 200 programmatoren uit Europa en daarbuiten deel aan het festival.