Masterclass bemiddeling Kunst in Opdracht 2024

14 jun 2024
MasterclassDepartement CJM, Brussel

(c) Michael Delausnay, PLOT openluchtopera, Tondeliersite

Vlaanderen is een beleid rond kunstopdrachten in de publieke ruimte aan het uitbouwen. Wat opvalt is een duidelijke nood aan vorming over bemiddeling bij kunstopdrachten. Welke kennis en vaardigheden heb je nodig om als tussenpersoon kunstenaar en opdrachtgever met elkaar te verbinden? Het Platform Kunst in Opdracht wil inspelen op die nood en organiseert daarom deze masterclass.

Wat

Els Silvrants-Barclay en Maarten Soete werkten een format uit waarbij bemiddeling over een plek, context en opdrachtsituatie centraal staat. Tijdens de masterclass gaan we daar intensief mee aan de slag. Ze reiken tools en inzichten aan, en gaan met elkaar en met gasten in gesprek via vragen en casussen.

Er komt een individueel voor- en natraject, dat telkens een dag werk vraagt, gevolgd door een intensieve eendaagse workshop waarin we collectief en participatief aan de slag gaan. Op die manier krijgen deelnemers de kans om de basis te leggen voor een eigen bemiddelingspraktijk, zonder dominant kader.

Voor wie

De masterclass rond bemiddeling Kunst in Opdracht is bedoeld voor iedereen 

  • die professioneel actief is als curator, programmamaker, cultuurbeleidsmedewerker, kunstenaar, sociaal werker, architect of andere actor
  • én die zich wil verdiepen in de rol van tussenpersoon die kunstenaar en opdrachtgever met elkaar verbindt. 

Waar

Departement Cultuur, Jeugd en Media, Marie-Elisabeth Belpairegebouw, Simon Bolivarlaan 17, 1000 Brussel
(op wandelafstand van het treinstation Brussel-Noord)

Wanneer

Vrijdag 14 juni 2024, van 9.30 uur tot 17.00 uur.

Schrijf je hier (gratis) in