Professionele ontmoetingen Biennale Chroniques (mediakunst/Frankrijk)

18-21 jan 2023
NetwerkontmoetingAix-en-Provence & Marseille
Kunstenpunt gaat met een delegatie kunstenaars en professionals uit Vlaanderen naar de professionele ontmoetingen van Biennale Chroniques

Na Quebec in 2018 en Taiwan in 2020 heeft Biennale Chroniques (biënnale over mediakunst) dit jaar België uitgenodigd als eregast voor de derde editie. De Biënnale vindt plaats van 10 november 2022 tot 22 januari 2023 in Frankrijk. Meer dan 20 kunstenaars uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië zullen aan bod komen tijdens de vele tentoonstellingen, live shows en professionele ontmoetingen.

Kunstenpunt gaat tijdens de finissage van de Biënnale naar de professionele ontmoetingen en neemt achttien Vlaamse kunstenaars en professionals uit het bredere veld van de mediakunst mee. We creëren de mogelijkheid voor deelnemende kunstenaars om hun internationale professionele netwerk uit te breiden.

Wanneer

De ontmoetingen vinden plaats van donderdag 19 januari tot en met zondag 22 januari 2023 in Aix-en-Provence en in Marseille. Het programma bestaat uit een reeks plenaire bijeenkomsten, ronde tafels, presentaties en netwerkevenementen en doen je mee nadenken over de uitdagingen van digitale kunstcreatie. Wissel ideeën uit met internationale kunstenaars en professionals uit het brede veld van mediakunst en digitale cultuur.

Programma

Bekijk hier het volledige programma in detail!

Deelnemende kunstenaars & professionals

Via een open oproep nodigde Kunstenpunt een delegatie Vlaamse kunstenaars en professionals uit om met ons mee te gaan naar de professionele ontmoetingen. De delegatie bestaat uit:

Marthe Van Dessel, Dusica Drazic, Anouk Focquier, Aurélie Bayad, Frédéric Van de Velde, Floris Vanhoof, Ischa Tallieu, Ode de Kort, Marjolijn Dijkman, Isjtar Vandebroeck, Leen Van Ende, Maarten Vanermen, Stijn Demeulenaere, Robbert&Frank Frank&Robbert, Caroline Mathieu, Emanuele Dainotti, Arnaud De Wolf, Jo Caimo, Jeroen Uyttendaele, Nicolas Wierinck.

Vragen?

Contacteer collega Lissa Kinnaer bij Kunstenpunt via lissa.kinnaer@kunsten.be