Internationaal (samen)werken: werktafel over de internationale spreiding van theater en dans

18 apr 2017
Werksessie

Wij/Zij, BRONKS (c) FKPH

Neem deel aan een werktafel over  de productie en de (internationale) spreiding van theater en dans. Internationalisering van de kunsten is een belangrijk onderzoeks- en ontwikkelingstraject van Kunstenpunt in 2017.

Schrijf je in en leg samen met Kunstenpunt en sectorgenoten een aantal concrete issues op tafel. We helpen de discussie op gang met de presentatie van nieuw cijfermateriaal, waarvan je hier al een kleine preview vindt. Kristof Blom (Campo), Veerle Kerckhoven (BRONKS) en Quentin Legrand (Peeping Tom) brengen een statement vanuit hun praktijk.

Achtergrond

Zoals Joris Janssens het schetst in deze post“De afgelopen vijftien jaar zagen we in analyses telkens hetzelfde beeld: groei. Steeds meer opvoeringen, van steeds meer producties, van steeds meer gezelschappen, op steeds meer podia, in steeds meer steden, in steeds meer landen. Groei en globalisering. Tot nu.” In een eerder rapport ‘Na de groei?’ stelden we vast dat er   steeds meer buitenlandse (co)producenten nodig zijn om deze productiecapaciteit op peil te houden. Hoe duurzaam is dit?

Plaats & tijdstip

Dinsdag 18 april
Van 13:30 tot 17.00

Pianofabriek
Fortstraat 35
1060 Brussel (Sint-Gillis)